Kaapverdië
Kaapverdië
Kleuren Kaapverdië vlag
Door Romy

De kleuren van Kaapverdië

Geschreven door Voja Travel - Gastblogger | 09-05-2019

Ruwe diamant

We spraken Romy, een student aan de kunstacademie die door haar lens een bijzonder aspect van Kaapverdië laat zien; de kleuren van Kaapverdië.

"De Kaapverdische eilanden zijn een ruwe diamant waar je de schoonheid vindt door net even verder te kijken. Op het verborgen São Nicolau bijvoorbeeld. Dat eiland is kurkdroog aan de ene kant, en groen en weelderig aan de andere. Als je niet verder kijkt, zie je de weelde niet. En ook op de eilanden zelf zijn de schoonheid, clubs en barretjes soms verborgen, behalve voor hen die verder kijken."

Op zoek naar kleur

Romy: “Mijn ouders maakten zich grote zorgen toen ik met een vriendin impulsief besloot om naar Kaapverdie te gaan. ‘Dat is toch Afrika? Is dan niet gevaarlijk?’ vroegen ze. Maar wij wuifden de zorgen van mijn ouders weg en vertrokken. Mijn vriendin en ik zitten helemaal op een lijn qua fotografie en houden van kleur, dus namen ons voor bewust daarnaar op zoek te gaan!”

Even wennen

“Waar we aan moesten wennen, is dat je als twee blanke, blonde meisjes best opvalt! We waren in Sal, Santa Maria en omdat het laagseizoen was, liepen er weinig toeristen. In Nederland laten mannen het subtiel weten als ze je mooi vinden, maar in Kaapverdië is het normaal dat mannen het gewoon tegen je zeggen. In het begin wisten we niet wat we er mee aan moesten, maar we leerden al snel dat we er helemaal niets mee hoefden en het er gewoon bij hoort. We leerden de complimentjes met een glimlach accepteren.”

Het armere gedeelte was juist interessant

“Hoewel Santa Maria erg toeristisch is met veel hotels, zijn er iets verder van het strand ook armere gedeeltes. De mensen zijn misschien niet rijk, maar wij vonden het juist interessant om daar plaatjes te schieten. De Kaapverdianen waren ontzettend warm en gastvrij en wij genoten er van om tijd met ze door te brengen.”

Reis geslaagd

“Onze ouders hadden dus ongelijk over hun labeltje ‘Afrika’ want voor ons was de veiligheid in Kaapverdië prima, we maakten kennis met een andere cultuur en voor ons was onze vakantie in Kaapverdië geslaagd!

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen