Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Nieuw bij Starbucks

Een kopje Kaapverdische koffie
Bekijk onze reizen

Jouw Kaapverdisch kopje koffie drink je voortaan bij Starbucks

Door:
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

De koffie van het Kaapverdische eiland Fogo staat wereldwijd bekend om zijn goede kwaliteit. De volgende samenwerking kan dat enkel bevestigen.

Er is een nieuw partnerschap ontstaan tussen Kaapverdische en Nederlandse zakenmensen die een samenwerking tot stand brachten met Amerikaans koffie gigant Starbucks.

Starbucks is ‘s werelds grootste koffieleverancier en werkt steeds samen met koffiebedrijven die streven naar organische landbouw. Eerder was er al een campagne in 2015 waarbij Starbucks de koffie van Kaapverdische oorsprong had opgekocht. Volgend jaar komt er dus een vervolg op deze campagne.

De koffie in Kaapverdië wordt biologisch geteeld op de vulkaanhellingen van de Fogo vulkaan op het eiland Fogo. De koffiebonen groeien op hellingen tussen 350 en 1300 meter. In dit gebied heerst een microklimaat dat samen met de vruchtbare bodem de unieke koffie smaak creëert.

De koffiebonen groeien steeds in natuurlijke condities die een goede kwaliteit van het eindproduct leveren. Het hele proces valt onder organische landbouw. Dit wil zeggen dat de natuurlijke omgeving van de teelt steeds wordt beschermd. Ook gebruiken de boeren geen chemische producten tijdens de koffieteelt.

De koffieboeren in Fogo werken onder fairtrade voorwaarden die hun betere levensomstandigheden geven en een financiële zekerheid. Dit artikel verscheen in Trabocca

kaapverdische koffie boeren

Het partnerschap is goed nieuws voor de lokale koffieboeren en economie. Onze organisatie organiseert fair-travel reizen naar Kaapverdie en streeft steeds naar betere levensomstandigheden voor de locals. Dit is nieuws waar wij dus erg blij om zijn en we vinden het heerlijk dat we nu ook hier in Nederland kunnen genieten van een echt kopje Kaapverdische koffie . Dit bericht is oorspronkelijk verschenen in tcv.cv.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties