Kaapverdië
Kaapverdië
Uiterst veilige reisbestemming
Uiterst veilige reisbestemming

Kaapverdië is minder gevaarlijk dan Nederland

Kaapverdië is een uiterst veilig land om te bezoeken en haalde de lijst van Travelriskmap voor veiligste reisbestemmingen in het jaar 2020.

Kaapverdië op de lijst veiligste reisbestemmingen 2020

Het bedrijf Travelriskmap brengt dagelijks medische en reis veiligheidsrisico's in kaart voor alle landen wereldwijd. Verder staan ze reizigers bij in het geven van reisadvies.

Elk jaar maakt Travelriskmap een voorspelling en publiceren ze een lijst met veiligste vakantiebestemmingen voor het komend jaar.

Recent verscheen de lijst met veiligste vakantiebestemmingen voor 2020. Kaapverdie staat op de lijst naast onder andere IJsland, de Kaaiman eilanden, de Seychellen en Finland. (Dit artikel verscheen op travelpulse.com)

De risico’s waar Travelriskmap naar kijkt zijn medische risico’s, religieuze spanningen, weersomstandigheden en natuurrampen. En verder raciaal geweld en protesten uit burgerlijke en politieke onrust zijn ook van belang.

Kaapverdië scoorde positief met lage risico cijfers en verdiende daarom een plaats op de lijst.

Kaapverdië is de veiligste vakantiebestemming van Afrika

Op de wereldkaart van Travelriskmap is te zien dat Kaapverdië als enig Afrikaans land de score “insignificant” haalt. Dit wilt zeggen dat de reis veiligheidsrisico’s onbeduidend laag liggen.

Kaapverdië kent zeer lage geweldscijfers, mede doordat er geen burgerlijke onrust is door politieke of religieuze verschillen. De weersomstandigheden zijn veilig; Kaapverdië ligt niet in een orkaangebied en heeft een kort regenseizoen met weinig kans op storm. De eilandengroep ligt midden in zee en kent bijna geen verspreiding van tropische ziektes.

Al deze factoren zorgen ervoor dat Kaapverdië een veilig land is om te bezoeken. Nederland en de meeste Europese landen staan aangeduid op de kaart als “low risk”. Een niveau hoger dan de Kaapverdische eilanden.

Kaapverdië is een veilige en gastvrije bestemming, maar wat heeft het land nog meer te bieden? Lees meer over een vakantie in Kaapverdië.

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen