Kaapverdië
Kaapverdië
De huwelijksreis van de Kataoka's kreeg een twist

Gestrand in Sal tijdens huwelijksreis - nu ambassadeurs voor Kaapverdië op de Olympische spelen in Tokyo

Geschreven door Voja Travel - Lina | 24-08-2020

De Japanse Rikiya en Ayumi Katoaka waren in februari slechts enkele maanden getrouwd toen ze hun eerste grote test tegenkwamen. Dankzij de uitbraak van de Covid-pandemie strandden ze tijdens hun huwelijksreis op het Kaapverdische eiland Sal.

Deze test heeft het kersverse koppel glansrijk doorstaan: 6 maanden later hebben ze de Kaapverdische cultuur helemaal in hun hart gesloten en zijn ze zelfs gevraagd als ambassadeurs op de Olympische Spelen in Tokyo. Redacteur Lina van Voja Travel sprak met ze over de bijzondere belevenissen van het afgelopen halfjaar:

Huwelijksreis tijdens de lockdown

Het avontuur van Rikiya Kataoka, 29, en zijn vrouw, Ayumi, 30, begon in april 2019 toen ze na hun trouwen in 1 jaar tijd de wereld en 25 landen wilden rondreizen. Na een derde van hun reis en 8 landen later kwamen ze dit jaar in februari aan in Kaapverdië op het strandachtige eiland Sal. “Na 2 weken zagen we hoe het land alle internationale vlucht connecties had stopgezet door de verspreiding van het Coronavirus. We werden letterlijk geïsoleerd op een klein eiland te midden van de Atlantische oceaan.”

De Kataoka's genieten van het lokale leven in Sal

Genieten van het No-stress leven in Sal

Of het koppel zich ‘vast’ voelt op het eiland? Helemaal niet zelfs. “Het is een unieke ervaring tijdens onze huwelijksreis en we leerden veel bij over de lokale inwoners en hun cultuur. We werden verliefd op de prachtige onderwaterwereld, zijn verrast over de goede veiligheid op het eiland en genieten van het relaxte leven.” 

Santa Maria, het gezellige toeristische dorp op Sal

“We zijn zo gek op Sal omwille van de aardige bevolking, de prachtige oceaan en de No-stress vibe.”

“We leerden de Morabeza levenswijze kennen (de gastvrijheid en gezelligheid van de Kaapverdianen) en vinden het grappig als mensen ons zelfs nog na 6 maanden maar eens vragen of we Kaapverdische rum, Grogue of Ponche willen kopen.”

Video’s om Kaapverdië te promoten

Zo ver van huis werkt het koppel digitaal aan foto- en videomateriaal voor klanten in Japan. En om de lokale bedrijven vrijwillig te steunen creëerden ze content voor de restaurants en hotels in het toeristische dorp Santa Maria. “We maakten gratis foto’s en video’s en kregen in ruil onderdak en eten.

Ambassadeurs voor de Olympische spelen in Tokyo

Het koppel bouwde een sterke band om met de lokale gemeenschap en dat ging niet onopgemerkt. “Na de plaatsing van ons artikel in de Kaapverdische krant werden we benaderd door de officials van de Kaapverdische Olympische Spelen. Ze waren zo begaan met ons verhaal en het moois dat we deden voor de gemeenschap dat ze ons uitnodigden om samen met het Kaapverdische Olympisch team naar Tokyo te gaan in 2021.”

“De goede wil en het harde werk van de Katoaka’s bij de promotie van Kaapverdië werd beloond door een uitnodiging als ambassadeurs voor het Kaapverdische team op de Olympische Spelen.”

Het comité heeft goede banden met Japan en verwelkomt het koppel graag tijdens het grote avontuur in Tokyo. De ambtenaren van het Olympisch team hopen op deze bijzondere manier iets terug te geven voor het harde werk van het koppel bij het promoten van de eilanden. 

Voorlopig blijft het koppel in Sal en hebben ze nog geen plannen om de wereldreis verder te zetten. “Wel willen we nog enkele andere Kaapverdische eilanden bezoeken om nog meer promotiemateriaal te maken voor Kaapverdie.”

Volg de avonturen van het koppel op Instagram: rikiya_trip

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen