Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Interview Nosagenda

Bekijk onze reizen

Interview Nosagenda – Elga de Pina Fernandes: “Ik werd al vaak de culturele agenda genoemd”

Door: Lesley
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

In juni 2018 richtte de in Santiago geboren Elga de Pina Fernandes het platform Nosagenda op. De Kaapverdiaanse miste tot dan toe een plek waar zowel Kaapverdianen als niet-Kaapverdianen de cultuur van haar thuisland konden vieren en supporten. Anderhalf jaar, twee magazines en ruim 5.000 trouwe volgers verder blikt Voja Travel Kaapverdië terug op de start van het platform. Wij kregen een interview met Nosagenda en spraken met Elga de Pina Fernandes, de oprichter het platform.

Hoe kwam je op het idee om Nosagenda te beginnen?

Ik kom uit Kaapverdië en ben op mijn veertiende naar Nederland verhuisd. Ik was ook altijd al geïnteresseerd in cultuur: eten, muziek, dansen. Zelfs al mocht dat laatste niet altijd (lachend). De Kaapverdiaanse cultuur is altijd belangrijk voor me geweest en ik wilde dit graag delen met anderen.

Ik miste de Kaapverdiaanse cultuur echt. Ik ben in Nederland daarom altijd bezig geweest met culturele activiteiten. Ik heb in een van de eerste Kaapverdiaanse theatergroepen gezeten en ik heb bij verschillende culturele stichtingen gewerkt. Maar ik bleef een platform voor Kaapverdië missen.

interview nosagenda

Wat is Nosagenda precies?

Op een gegeven moment werd het tijd om zelf iets te doen. Daarom ben ik Nosagenda begonnen. Ik werd door vrienden al vaak de cultureleagenda genoemd, want ik was altijd al op de hoogte van wat er gaande was binnen de Kaapverdiaanse community.

Nosagenda betekent letterlijk onze agenda, het is een platform dat om Kaapverdië draait. Via de website, social media en het magazine delen we de cultuur van Kaapverdië: de leukste plekken, evenementen, activiteiten, kunst, eten, nieuws en muziek van zowel opkomende als bekende artiesten. Op deze manier kunnen we iets teruggeven aan Kaapverdië en supporten we de locals. Door middel van het delen van inspirerende verhalen motiveren we mensen om hun dromen na te streven.

Is Nosagenda alleen bedoeld voor Kaapverdianen?

Nee, het platform is juist ook voor niet-Kaapverdianen bedoeld. Mensen buiten Kaapverdie weten weinig over onze cultuur en veel mensen zien het alleen als zon, zee en strand. Maar Kaapverdië bestaat uit 10 mooie eilanden waar veel te beleven valt. We willen dat mensen kennis maken met Kaapverdië zoals wij het kennen. Het is een land met een verhaal en met Nosagenda willen wij dat verhaal delen.

Waar gaat Nosagenda in de toekomst heen?

We zijn heel trots op waar we nu staan. Met goodwill vanuit verschillende hoeken hebben we het eerste Nosagenda magazine het afgelopen jaar groots gelanceerd in De Doelen in Rotterdam en toen nog eens in Kaapverdië op Sal. In de toekomst willen we eigenlijk zo verder. Stapje voor stapje kijken we waar we kunnen komen.

Nosagenda is te volgen op Facebook, Instagram en via www.nosagenda.com.

Interview Nosagenda 23-01-2020

Inmiddels is ook de tweede editie van Nosagenda Magazine uit in het Engels, Portuguees en in het Nederlands.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties