Santa Maria - Sal, Kaapverdië

Het gevoel in één minuut

Sal – Santa Maria

Helemaal in het zuiden van Sal vind je Santa Maria. Dit is een klein toeristisch dorpje aan de kust omringd door zandstranden. Hier vind je live muziek, lokaal eten, gezelligheid en een aanstekelijke no-stress sfeer. Je kunt ’s ochtends zien hoe de vissers de vangst van de dag op de pier hijsen en je krijgt een eerste indruk van Kaapverdië. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat Santa Maria ook vrij toeristisch en minder authentiek is.

Sal is een toeristisch dus duurder eiland

Santa Maria heeft verder verschillende strandtentjes, restaurants, bars, cafés en wat kleine clubs. Houd er rekening mee dat prijzen in de wat minder authentieke restaurants gemiddeld hoger liggen dan in de rest van Kaapverdië, al zijn er ook lokaler restaurants waar je wel erg goedkoop kunt eten. Voor een authentieke ervaring kun je beter naar een van de andere eilanden, maar dat neemt niet weg dat de zandstranden geliefd zijn en een eigen relaxte sfeer hebben. Heerlijk voor een paar dagen, of misschien wel een weekje of als onderdeel van eilandhop vakantie. En precies dat gevoel heeft Kevin geprobeerd te vangen in zijn impressievideo.

All inclusive is anders dan in deze video

PS: Kleine, maar waardevolle tip voor als je overweegt om op Sal te verblijven. Als je kiest voor een all-inclusive in een van de resorts, dan zit je aan de Westkust, ver weg van Santa Maria en je vakantie ziet er dan heel anders uit dan in deze video.

Eilandhoppen naar Kaapverdië?

Stel je eigen reis samen of bekijk alle mogelijkheden.