Kaapverdië
Kaapverdië
Grogue Kaapverdisch drankje
Hét Kaapverdische drankje

Grogue verovert Europa

Geschreven door Voja Travel - Joshua | 08-05-2019

Grogue uit Kaapverdië

Als je op vakantie naar Kaapverdië gaat dan is Grogue een van de eerste dingen die je wordt aangeboden. Grogue is een sterke drank, gemaakt uit suikkerriet die groeit op de flanken van de Kaapverdische eilanden. En hoewel een glaasje Grogue in Kaapverdië natuurlijk het lekkerste is onder de tropenzon, verovert Grogue nu ook Europa!

Wat is Grogue?

Grogue is een gevoel dat dicht bij het hart van elke Kaapverdiaan ligt. Zoals Tony, van team Grogue het beschrijft: “het delen van Grogue gaat over het delen van positiviteit, fun, muziek, festiviteiten en liefde”. Dit gevoel is, net zoals het gevoel van Morabeza, lastig uit te leggen en het beste is om hier in Kaapverdie kennis mee te maken.

Grogue is een Kaapverdische rum, gebrouwen van suikkeriet op de Kaapverdische eilanden. De rum wordt gestookt door suikerrietsap te laten fermenteren en heeft een alcohol percentage van maar liefst 43%. Het wordt ook gebruikt om Pontch van te stoken. Hier lees je meer over Grogue in Kaapverdië.

Team Grogue

Tony, woordvoerder van Team Grogue vertelt: “Wij zijn een team met een mix van nationaliteiten waaronder de Kaapverdiaanse, Nederlandse, Turkse en Portugese nationaliteit. Doordat wij regelmatig in Kaapverdië komen zijn wij zeer bekend met Grogue, maar dit is in Europa moeilijk verkrijgbaar. Zelfs als je in Kaapverdiaanse winkels of op feestjes komt, is het maar de vraag of er altijd Grogue aanwezig is. Daarom hebben wij ‘Grogue Official’ het leven ingeblazen. Na bijna drie jaar van organiseren achter de schermen met de overheidsinstanties in Cabo Verde, zal binnen twee maanden ons product gelanceerd worden en verkrijgbaar zijn in Europa en de Verenigde Staten.”

Steeds betere kwaliteit

De kwaliteit van Grogue wordt bovendien steeds beter, vertelt Tony. “De laatste jaren wordt de kwaliteit van Grogue steeds beter door regulering door de overheid in Cabo Verde (Kaapverdië). Wij zijn op dit moment druk bezig met het invullen van de logistieke processen, maar ik kan vertellen dat op dit moment letterlijk de eerste pallets aan boord van het eerste schip naar Europa zitten!”

#Supportthelocals op vakantie in Kaapverdië

“Belangrijk is dat wij echt gericht zijn op de Europese markt en de VS. Daar hebben wij twee redenen voor.

Ten eerste willen wij geen lokale verkopers in Cabo Verde dwars zitten en zullen dan ook niet in de winkels in Cabo Verde komen. Wij vinden het belangrijk om Kaapverdische locals te steunen en zijn daarom enkel in de grotere hotels te vinden.

De tweede willen wij niet alleen Grogue promoten maar ook de prachtige eilanden van Cabo Verde.  In elke foto en tekst zal dan ook deze liefde voor het land voren komen.”

High end markt

Tony: “Grogue Official gaat over Luxury meets tradition, of “old traditions mixed with modern luxury’. Wij introduceren Grogue Official namelijk als een high-end exclusief product gestoeld op eeuwenoude tradities. Het productieproces is nog steeds hetzelfde als eeuwen geleden en vindt plaats met als grondstof het suikerriet van het prachtige eiland Santo Antão. Naast het feit dat we natuurlijk meer afzetmarkt genereren voor de boeren, zoeken wij nog een goed doel die wij kunnen steunen met een klein deel van de omzet. Als er iemand een idee heeft op het gebied van sport/onderwijs/cultuur dan horen we dat graag!”

Meer info is te vinden op www.grogueofficial.com

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen