Kaapverdië
Kaapverdië
fair travel Kaapverdie
Eerlijk en duurzaam reizen

Fair Travel Kaapverdië

100% Fair Travel naar Kaapverdië

Met ons ga je 100% Fair Travel op reis. Dat wil zeggen dat:

  • Je de mensen van Kaapverdië steunt: Jouw reisgelden komen voor 40% terecht bij gewone Kaapverdianen. Boek je een reis van €1500? Dan draag je dus €600 bij in het leven van lokale mensen.
  • Je aan eerlijke lonen bijdraagt: Wij betalen medewerkers eerlijke lonen. Niet gerelateerd aan het Kaapverdisch minimumloon (dat vinden wij te laag), maar aan de kosten voor levensonderhoud per eiland.
  • Je aan onderwijs bijdraagt: Wij werken alleen met lokale medewerkers. Die leiden wij op via onze "Hope Academy". Ook krijgen zij een laptop, telefoon en groeien door van gastheer of -vrouw tot gids en leidinggevende.
  • Je automatisch de CO2-uitstoot compenseert: Compensatie van CO2 van je vlucht doen wij altijd automatisch. Je krijgt hiervan een certificaat in de reisbescheiden.
  • Je een authentieke reiservaring krijgt: Doordat wij goed voor Kaapverdianen zorgen, krijg jij een authentieke reiservaring met een oprechte glimlach van de lokale bevolking. Onze lokale collega's vertellen hoe zij het ervaren.

Duurzaam ondernemen

Joshua, founder van Voja.Travel, zeilde in 2011 uit Nederland naar Kaapverdië. Hij werd verliefd op Katia en Kaapverdië. Woonde ruim een jaar op de eilanden. Joshua zeilde daarna nog vijf jaar rond de wereld met Katia. Hij schreef het boek Op reis met de Hope en richtte in 2017 Naar Kaapverdische eilanden op. Hij is reisfanaat, co-founder en nog steeds verliefd op Katia én Kaapverdië. Naast opleiding en investering in onderwijs op de eilanden, rondden we begin 2019 een tweede accommodatie af. Dit is het duurzame project de Safari Lodge Tent op het eiland Santiago. Vanuit het Fair Travel gedachtengoed, werken we aan meer nieuwe projecten die een fantastische reiservaring bieden en waar de lokale bevolking van profiteert.

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen