Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Eten en drinken in Kaapverdië

Bekijk onze reizen

Eten en drinken in Kaapverdië

Door:
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

De Kaapverdische keuken

De Kaapverdische keuken is sterk beïnvloed door de Mediterrane keuken. De Portugese invloeden laten zich voelen en het eten in Kaapverdie wordt simpel maar smaakvol bereid met als basis altijd olijfolie, een teentje knoflook, een snufje zout en verse peper. Op de toeristische eilanden als Sal en Boa Vista zie je dat de restaurants vaak net wat sterker aansluiting hebben bij de Mediterrane keuken dan op de minder toeristische eilanden waar je meer grote panmaaltijden aantreft die bereid worden door lang te stoven en te smoren. In dit artikel maak je kennis met het eten en drinken in Kaapverdie. Wij hebben tips verzameld voor de 5 beste restaurants op Sal. Ga je toevallig naar Santo Antão? Dan raden wij je aan om een kijkje te nemen in het restaurant O’Curral.  

Cachupa 

Cachupa is het nationale gerecht van Kaapverdië. Er bestaan veel verschillende varianten en iedereen geeft zijn eigen twist aan het Cachupa recept. Het is een soort stoofpotje dat uit een mengeling van verschillende soorten bonen en maïs bestaat. Soms wordt er ook maniok en zoete aardappel aan toegevoegd.

kaapverdie eten en drinken cachupa

Seafood

In de restaurants op Kaapverdië is de selectie seafood breed en omvat onder andere kreeft, tonijn, zwaardvis, wahoo, mahi mahi, haai, octopus, inktvis, clamps en zeevruchten. Naast deze bekendere vissoorten kent Kaapverdië een brede variatie aan minder bekende en zeer smakelijke rifvissen als Garoupa, Bidillion, papegaaivis, bonito, cavalla (kleine makreel) en andere soorten.

kaapverdie eten en drinken vis

Vlees

Naast het seafood kom je ook als vleeshebber niets tekort. Je vindt een brede selectie aan vlees waaronder varkensvlees, rundvlees en kip maar ook smakelijk bereid lokaal geitenvlees. In de restaurants wordt het vlees meestal vers gegrilld of gebakken, maar je komt ook altijd gemarineerd en gestoofd vlees tegen.

kaapverdie eten en drinken vlees

Vegetarisch

De vegetarische keuken is een natuurlijk onderdeel van de Kaapverdische keuken omdat de bevolking van oudsher vaak geen geld had om elke dag vlees te eten. In de restaurants vind je vaak vegetarische maaltijden, en als die er niet specifiek zijn, is er een breed aanbod aan groenten, soepen en andere bijgerechten waarmee je makkelijk een smakelijke en verse vegetarische maaltijd kunt samenstellen.

Drinken

Het nationale drankje van Kaapverdië is Grogue. Dit wordt op verschillende eilanden gestookt in de rumstokerijen. Grogue verovert nu ook Europa

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties