Kaapverdië
Kaapverdië
eilanden kaapverdie
Het gevoel van ver weg, maar dan dichtbij

De 7 leukste vakantie eilanden

Geschreven door Voja Travel - Lesley | 30-10-2020

Er gaat niets boven een eilandvakantie: de nabijheid van de zee in combinatie met het relaxte tempo en het hele jaar door een fijne temperatuur.. Je kunt er tot rust komen, maar er zijn ook genoeg avonturen te beleven. Je moet alleen weten waar op de kaart je het moet zoeken. En daar helpen we je graag mee! Onze selectie eilanden liggen allemaal op 4 - 7 uur vliegen en bieden je de ervaring van een verre reis, maar dan dichtbij.

Sal & Boa Vista- voor de zonaanbidder

Sal en Boa Vista zijn al jaren een favoriet onder de vakantiegangers. En waarom ook niet. De eilanden hebben alles wat je van een zonnige eilandvakantie wil: Witte stranden, een blauwe zee en een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Tip: De locals kennen de leukste plekjes. Ga met hen op pad en maak je kennis met de echte Kaapverdische Eilanden.

Santo Antao - voor de wandelaar

Groene valleien en indrukkende bergen, achter iedere bocht weer een nieuw uitzicht. Wandelaars komen steeds vaker naar Kaapverdië voor deze verborgen parel. Het is lang niet zo bekend als Sal, maar de reizigers die er geweest zijn, stemmen unaniem: Santo Antao is het mooiste eiland van de Kaapverdische archipel.

Fogo - voor de avonturier

Wat is er avontuurlijker dan door de duinen scheuren op Sal of je over smalle, slingerende bergpaden manoeuvreren? Het beklimmen van een actieve vulkaan staat daar waarschijnlijk nog wel boven. De omgeving van Pico do Fogo oogt misschien bar en kaal, maar de zwarte asvelden en rotsen verbergen vruchtbare akkers waar druiven geteeld worden en kleine dorpjes waar de locals op een bijzondere manier leven.

Sao Vicente - voor de cultuurliefhebber

Er zijn genoeg mooie bestemmingen op de wereld, maar wat je vaak nog jarenlang onthoudt zijn de sfeer, de mensen, en het gevoel dat je op een bepaalde plek ervaart. In Mindelo luister je naar livemuziek die de diverse gezichten van Kaapverdië pas echt goed weergeven: Opzwepende funana, de melancholische klanken van Morna, het sensuele van Kizomba..

Op Sao Vicente kom je erachter dat het niet alleen de omgeving is die een mooi reis maakt. Een vriendelijke lach, de Kaapverdische gezelligheid, een lokale maaltijd van Cachupa en simpelweg de ervaring van deze hartverwarmende cultuur, maken Kaapverdië onvergetelijk.

Sao Miguel - voor de ontdekker

We zetten zeil naar een andere eilandengroep, want ook dichterbij zijn er nog veel onontdekte eiland-juweeltjes. Sao Miguel is zo’n plek: een eiland waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, maar wat rechtstreeks tot de ontdekker in je spreekt.

Een pittoreske hoofdstad, oude walvisvaarders die zich nu inzetten voor natuurbehoud, dichtbegroeide kraters, watervallen, de mogelijkheid om vulkanische activiteit van dichtbij te zien, te voelen.. Je weet bijna niet waar je moet beginnen.

Flores (Azoren) - voor de plantengek

Flores op de Azoren is misschien minder populair dan het gelijknamige Indonesische eiland, maar dankzij de unieke natuur heeft dit hele eiland wel een plek bemachtigd op de World Biosphere Reserves van Unesco. De landschappen, geografische kenmerken en flora vind je nergens anders.

Wat dat voor jou betekent? Torenhoge watervallen die langs de groen begroeide rotsen naar beneden klateren. Meren in diverse tinten groen, bloemenzeeën in de lente en zomer, en groen zover het oog reikt. Wat wil je als plantengek nog meer?

Madeira - voor de rustzoeker

Vakantie is voor velen hét moment om tot rust te komen, om even op te laden van het dagelijks leven en om er gewoon even tussenuit te zijn. Op Madeira doe je ze alledrie. Het eiland is niet groot of ver en daarom perfect voor een korte Island Getaway

Bergen gecombineerd met een mediterrane sfeer en de zee: precies wat je nodig hebt om te ontstressen. En verrassend dichtbij, binnen 4 uur vliegen kun je er zijn. De ene dag kun je op het strand doorbrengen. De volgende in de adembenemende bergen. Alles op jouw manier en jouw tempo. Je bent hier voor je rust.

Download de Kaapverdië eilandengids

Download
Terug naar alle reisartikelen