9 hoogtepunten Kaapverdische eilanden

1. São Vicente Mindelo: Carnavalsweek

Als je de kans krijgt, is het carnaval in Mindelo een van de meest intense feestweken die je kunt meemaken. De voorbereidingen duren het hele jaar en de hele gemeenschap in Mindelo doet mee. De feesten en parades beginnen enkele weken voor het officiële carnaval en nemen hand over hand in omvang toe naarmate de datum dichterbij komt.

De carnavalsdata zijn:

  • 2019: 3 maart
  • 2020: 23 februari
  • 2021: 14 februari
  • 2022: 28 februari

2. Santo Antão: Paul vallei

Een van de mooiste valleien ter wereld rijk aan slingerweggetjes, kleine dorpjes, plantages en prachtige rotsformaties. Dit eiland ligt op een uur met de veerboot vanaf Mindelo.

3. In São Nicolau: Monte gordo

De hoogste berg van São Nicolau heeft aan de ene kant kurkdroge afgronden van roodbruine aarde, aan de andere kant weelderige bossen en een groene vallei.

4. Sal : Praia de Santa Maria

Een heerlijk acht kilometer lang strand. Gezellig maar niet overvol strand met helder water en diverse restaurantjes en beachbars.

5. Boa vista: adembenemende verlaten stranden

Op Boa Vista vind je enorme beeldschone brede en verlaten stranden waar je moederziel alleen lekker kunt uitwaaien tijdens een strandwandeling of gewoon met de quad bike keihard overheen kunt crossen.

6. In Maio: de mensen

Het mooiste van de Kaapverdische eilanden zijn de mensen, zowel innerlijk als uiterlijk. Kaapverdianen zijn over het algemeen warm, verwelkomemd vol gemeenschapsgevoel. Op Maio wonen een paar duizend mensen en er is verder weinig, maar als je het eiland bezoekt krijg je gegarandeerd een hartelijk welkom.

7. In Santiago: Cidade velha (oude stad)

Dé plek waar de slaven werden verhandeld op Kaapverdië en verscheept naar Brazilië. De voorvaderen van de huidige Braziliaanse bevolking zijn via deze plek gereisd. Indrukwekkende plek aan zee waar een ontspannen, relaxte sfeer hangt.

8. Fogo: Vulkaan

Op de vruchtbare hellingen van de drie kilometer hoge Fogo vulkaan wordt koffie verbouwd die volgens kenners een van de beste Arabica bonen ter wereld oplevert. Maar ook de Fogo wijn is niet te versmaden. NB: op dit moment (2015) is de vulkaan actief en produceert een gestage lava stroom.

9. In Brava: Vila de nova Sintra

Heb je ooit zo een plek gezien?

Eilandhoppen naar Kaapverdië?

Stel je eigen reis samen of bekijk alle mogelijkheden.