Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Brazilië & Kaapverdië

de 7 verschillen en overeenkomsten tussen Brazilië en Kaapverdië
Bekijk onze reizen

7 overeenkomsten tussen Kaapverdië en Brazilië

Door: Bobbie
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

1. Vrolijke gemixte mensen

Kaapverdië en Brazilië zijn beide een van de meest gemixte landen ter wereld. De Portugezen mixten met de Afrikaanse afstammelingen en bovendien kenden Kaapverdië en Brazilië veel immigratie van o.a. Britten, Nederlanders, Arabieren en joden. Het is op de Kaapverdische eilanden niet ongewoon om een gekleurd iemand met groene of grijze ogen te zien.

2. Kaapverdië en Brazilië – één grote liefde voor carnaval

Als je van Braziliaans carnaval houdt, zul je onder de indruk zijn van het “carnaval de Cabo Verde”. Samen met het carnaval in Trinidad en Tobago en Brazilië behoort het tot de top drie van beste tropische carnavals. De muziek in onderstaande video is geen carnavalsmuziek maar de video geeft wel een mooie impressie van het carnaval.

Kaapverdië en Brazilië - carnaval

3. Beide landen meerderheid katholiek

Zowel Brazilië als Kaapverdie zijn in meerderheid Rooms Katholiek in navolging van de Portugezen. Het kerkbezoek in Kaapverdië lijkt echter wat minder dan in Brazilië.

4. Beide bevolkingen zijn vrij promiscue

Kaapverdianen en Brazilianen zijn notoir promiscue. De dans en muziek ademen sensualiteit en seksualiteit en vooral jongeren onder de 30 gaan vaak op in muziek, dans en wisselende seksuele contacten. De moderne Kaapverdiaanse overheid voert echter effectief beleid met voorlichting en gratis verstrekking van voorbehoedsmiddelen.

5. Portugees als nationale taal

Kaapverdië en Brazilië hebben beide Portugees als officiële landstaal. Het Braziliaanse Portugees is daarbij zachter en zwoeler van klank dan dan het Portugees uit Portugal. Het Kaapverdiaans gesproken Portugees ligt hier tussenin. In Kaapverdië wordt verder ook veel Creools gesproken.

6. Liefde voor muziek

Zowel Kaapverdië als Brazilië staan bekend om een grote variatie van swingende muziek soorten. Van Kaapverdië wordt zelfs gezegd dat het in de wereld het grootste aantal succesvolle muzikanten per inwoner heeft. Veel heerlijke muziek dus in beide landen.

Kaapverdië en Brazilië - muziek

7. Kaapverdië en Brazilië – een jonge bevolking met meer Kaapverdische vrouwen dan mannen

Beide landen hebben een relatief jonge bevolking met meer Kaapverdiaanse -en Braziliaanse vrouwen dan mannen. In Kaapverdië is de meest voorkomende leeftijd 24 tegenover 30 in Brazilië. Als je dit vergelijkt met Nederland waar de meest voorkomende leeftijd 42 is, begrijp je meteen waarom Kaapverdië en Brazilië zo een sterke liefde delen voor muziek, dans en uitgaan. Wat moet je anders doen als je jong bent?!

Maar er zijn ook grote verschillen. Brazilië heeft 190 miljoen inwoners tegenover slechts een half miljoen inwoners in Kaapverdië. Dat is 380 keer meer! En terwijl Kaapverdië in Afrika bekend staat om betrouwbare overheidsinstellingen met eenzelfde niveau corruptie als Malta, Zuid-Korea en Costa Rica staat Brazilië daarentegen bekend om grote corruptieproblemen. Ook is Kaapverdië een stuk veiliger dan Brazilië met minder criminaliteit en minder bewapende politie. Veel overeenkomsten dus, maar ook duidelijke verschillen.

Geniet ondertussen nog even lekker van de muziek van de Kaapverdiaanse muziek van Tito Paris, een geschenk als je hem tegenkomt tijdens je vakantie op Kaapverdië

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties