Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Mindelo, Kaapverdië

De 7 leukste dingen om te doen
Bekijk onze reizen

De 7 leukste dingen om te doen in Mindelo, Kaapverdië

Door:
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Mindelo? Als je weet waar je moet zijn is dit een plek die je zal bijblijven. De kleurrijke stad ligt in een halve maanvormige baai op het eiland Sao Vicente en is het muzikale en culturele hart van Kaapverdie. Je geniet er van de tropische sfeer, leert de authentieke Kaapverdische cultuur kennen en komt snel in contact met de lokale bevolking. Wij werden al snel verliefd op de bruisende stad. Daarom hebben we voor jou een opsomming gemaakt van de leukste dingen die je niet mag missen tijdens je verblijf. Hier zijn onze 7 favoriete activiteiten in Mindelo: 

1. Het stadsstrand Laginha 

Middenin de stad ligt het 300 meter lange strand van Laginha. Het strand wordt ook wel eens het Copacabana van Kaapverdië genoemd. Tussen de donkere vulkanische rotsen springen het witte zandstrand en lichtblauw zeewater meteen in het oog. Op zonnige dagen flaneren dames hier langs de waterkant, doen mannen salto’s op het strand en zitten families gezellig samen. Zwemmen kan er altijd veilig, want door de zandbanken zijn er geen grote golven. Voor een verfrissend drankje met uitzicht op het strand moet je bij Kalimba beachclub of Caravela zijn. Deze tentjes zijn in de weekends gezellig druk en je drinkt er heerlijke cocktails. En wil je een lokale snack proeven? Bestel dan een ‘morreia fritta’, of gefrituurde paling. 

Leukste dingen Mindelo - Bezoek het strand
Het stadsstrand Laginha

2. Bezoek de lokale markten 

De lokale producten leer je best kennen door de markten te bezoeken. Op de groenten- en fruitmarkt vind je papaja’s, mango’s, cassave, paprika’s, sappen, kruiden, rieten manden en andere producten van eigen bodem. De centrale groentemarkt bevindt zich in de hoofdstraat Rua de Lisboa in een koloniaal handelshuis. Binnen vind je enkele bars en lokale shops. Koop je hier iets dan steun je de verkoop van familiebedrijven wat goed is voor de lokale economie! Tip: beklim de trappen naar de bovenste verdieping voor een goed uitzicht op alle bedrijvigheid. 

bezoek de marktjes in Mindelo
De centrale groenten- en fruitmarkt

De vismarkt op de Avenida Marginal ligt vlak aan het water. Elke ochtend zijn vissersmannen en vrouwen druk in de weer met het binnenhalen van de verse vangst. Kijk zelf hoe ze in sneltempo de vissen schoonmaken en klaar leggen voor verkoop. Tonijn is een van de meest gevangen vissen in Kaapverdië, maar ook garoupa, wahoo en serra worden aangeboden op de markt.  

3. Duik in de Afrikaanse bedrijvigheid

Het plein “Praça Estrela” is een plek die leeft van de handel. Je voelt er meteen de Afrikaanse bedrijvigheid: in de kraampjes van de Afrikaanse handelaars vind je souvenirs, zelfgemaakte schoenen, kledij en kan je je haar laten invlechten. Rond het plein verkopen de straatverkopers verse vis, groenten, fruit en kruiden. Ook de lokale busjes (aluguers) vertrekken van hieruit naar andere dorpjes op het eiland. Ze vertrekken alleen tot ze afgeladen vol zijn waardoor de bagage meestal op het dak wordt vastgemaakt. De couleur local ontdekken doe je hier!

4. Geniet van livemuziek 

Mindelo bruist van de artiesten en muzikanten. De bekendste zangeres van Kaapverdië, Cesaria Evora is geboren en getogen in São Vicente. Haar ziel leeft verder onder de bevolking in Mindelo. Ook lokale artiesten brengen in hun eigen nummers vaak ode aan Cesaria. Mindelo is ook de juiste stad om live muziek te luisteren. Bijna iedere avond zijn er in bars en restaurants live optredens. Proef de lokale drankjes en geniet ondertussen van de prachtige muziek van Kaapverdië. Het is een van leukste dingen in Mindelo. Plekjes om muziek te luisteren zijn onder andere Livraria Nho Djunga, Jazzy bird, Casa Café Mindelo en Casa da Morna. 

activiteiten mindelo livemuziek

5. Vier feest tijdens het tropische carnaval

Een van de leukste dingen in Mindelo vindt plaats in Februari, het spetterende carnaval in Kaapverdie. Het tropische carnaval in Mardi Gras stijl is na dat van Rio de Janeiro het bekendste ter wereld. De binnenstad van Mindelo wordt tijdens dit weekend het decor van een prachtige stoet met paradewagens, dansgroepen, vrolijke carnavalsmuziek en een feestelijke sfeer. Wat wil je nog meer tijdens je vakantie in Kaapverdie?! 

een van de leukste dingen in mindelo: carnaval

6. Drink een verfrissende caipirinha 

Een van de lekkerste drankjes in Kaapverdië is de Caipirinha. Deze Braziliaanse cocktail kreeg een lokale twist; in plaats van Cachaça rum wordt Grogue, de Kaapverdische rum gemixt in de cocktail. Grogue wordt gemaakt van suikerriet. Dit suikerriet groeit op de bergachtige Kaapverdische eilanden Santo Antao en Santiago waar het verwerkt wordt tot rum in lokale stokerijen. Neem plaats aan een tafeltje met een mooi uitzicht, een frisse Caipirinha en geniet! Tot onze leukste plekjes behoren: de drijvende bar in de haven van Mindelo, Terra Lodge met een prachtig uitzicht en Martini Sunset met zicht op de oceaan. 

7. Bezoek koloniale gebouwen 

Mindelo kent een rijke geschiedenis en zijn haven behoorde tot een van de belangrijksten in de Atlantische Oceaan. Met de komst van nieuwe culturen werden veel huizen gebouwd in het historisch centrum. Vooral de Portugese en Engelse bouwstijlen zijn vandaag nog zichtbaar. Pastelkleurige huizen staan verspreid door het centrum en vormen het karakter van de stad. Deze gebouwen kan je zelf nog bezoeken: 

  • Palacio do Povo of ‘People’s palace’: het voormalige paleis van de regering is nu een ruimte voor exposities. De expositie over Cesaria  Evora is blijvend en steeds te bezoeken.
  • Torre de Belem: de replica van de Torre de Belem in Lissabon kijkt uit over de haven van Mindelo. Voor enkele euro’s bezoek je het scheepvaartmuseum met bovenin de toren een mooie fotostop.
  • Cultureel centrum: het voormalige handelshuis in de haven is omgetoverd tot een culturele plek. Verschillende exposities van lokale artiesten worden hier voorgesteld.


Dit waren onze 7 leukste activiteiten in Mindelo. Wil je meer tips en tricks over je verblijf op de Kaapverdische eilanden neem dan contact op met een van onze reisadviseurs. Of neem een kijkje bij een van onze andere bestemmingen.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties

Ontdek São Vicente

Strand, cultuur & indrukwekkende bergen
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.199 p.p.
Ultiem Kaapverdië
22 dagen
Inclusief vlucht vanaf €2.889 p.p. 

Reizen naar São Vicente

Enthousiast geworden en wil je graag het culturele hart van Kaapverdië ontdekken? Bekijk dan een van deze reizen:

Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

3 eilanden
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.199 p.p.
Ultiem Kaapverdië

3 weken, 4 eilanden en elke dag afwisselend. Tijdens Ultiem Kaapverdië verblijf je op de mooiste plekken en leer je de lokale cultuur echt kennen.

4 eilanden
22 dagen
Inclusief vlucht vanaf €2.889 p.p.