6 essentiële feiten over je Kaapverdië vakantie

6 essentiële feiten over je Kaapverdië vakantie

Voorkom teleurstelling en doe onderzoek voor je vertrekt

Als je de reacties van reizigers hoort na hun Kaapverdië vakantie, zit er flink wat variatie in de ervaringen. Veel mensen komen enthousiast terug, terwijl sommige zich afvragen; “was dit alles”?  Teleurstelling komt bijna altijd door onvoldoende onderzoek voorafgaand aan het boeken. Daarom zes essentiële feiten die je moet weten voordat je boekt

1. Vol is vol

De grootste teleurstelling voor mensen, is als ze ter plaatse ontdekken dat ze geen andere eilanden kunnen bezoeken. Vluchten tussen de eilanden zitten vaak vol, dus als je ter plaatse nog moet boeken, loop je de kans dat je te laat bent. Alleen tussen Santiago en Fogo en tussen São Vicente en Santo Antão varen regelmatig veerboten. Als je dus meer dan een eiland wilt zien, boek dan een reis naar Santiago of Sao Vicente dan kun je met de veerboot naar een ander eiland, of zorg dat je ruim op tijd je inter eiland vluchten boekt.

2. Goedkoop is vaak duurkoop

Tenzij je een all inclusive boekt en je resort niet uit komt, geef je ter plaatse altijd geld uit op vakantie. Bijvoorbeeld aan een eilandtour, een boottrip, quad bike huur, surfles, eten, drinken, uitgaan en zo meer. Reken er op dat Sal en Boa Vista een stuk duurder zijn dan eilanden als Santiago, Sao Vicente, Santo Antão en São Nicolau. De prijzen op Sal en Boa Vista zijn door het toerisme hetzelfde als in Nederland en soms hoger. Op de andere landen ligt het prijspijl aanzienlijk lager dan in Nederland. Dus hoewel de vluchten en pakketreizen naar Sal of Boa Vista goedkoop zijn door het vele toerisme, houd er rekening mee dat je ter plaatse wel meer uitgeeft dan op de andere eilanden.

3. Geen eiland is hetzelfde

Als je naar Texel gaat heb je een totaal andere ervaring van Nederland dan als je Amsterdam bezoekt.Zo werkt het in Kaapverdië ook. Bedenk vooraf waar je naar op zoek bent en kies het eiland dat daarbij past. Op een eiland als Brava wonen bijvoorbeeld slechts 7.000 mensen terwijl op het nabijgelegen Santiago ruim een kwart miljoen mensen wonen. Verder verschillen de landschappen in Kaapverdië enorm.  Er zijn woestijneilanden zoals Sal en Boa Vista met vooral stranden, terwijl nabijgelegen eilanden tropisch groen en bebergd zijn. De verschillen komen door het bestaan van microklimaten op Kaapverdië. Kies dus bewust waar je naar op zoek bent, en bedenk dat het vaak het meest bevredigend is om meerdere eilanden te bezoeken.

4. Criminaliteit? Dat hangt er maar van af

Criminaliteit in Kaapverdië valt gelukkig erg mee. Kaapverdië is een van de veiligste Afrikaanse landen en scoort beter op veiligheid dan veel Zuid en Midden Amerikaanse landen. Veiligheid hoeft geen reden te zijn om niet te gaan maar het is wel goed om wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Loop niet te koop met geld en dure juwelen, let op het strand op je spullen en neem in sommige wijken ’s nachts na het stappen een taxi.  Over het algemeen is het merendeel van de eilanden dorps en veilig. Criminaliteit is geconcentreerd in de slechtere buurten van de hoofdstad Praia en in mindere mate in bepaalde buurten in Mindelo.

5. All inclusive of niet?

Bij een all inclusive kies je voor een totaal andere reiservaring dan een verblijf op basis van logies. Als je lekker op het strand wilt hangen en de hele vakantie niets wilt doen kan een all inclusive de juiste keus zijn. Maar het is niet voor iedereen. De all in resorts zijn ver van de centra dus je mist de lokale vibe, de mensen en het uitgaan. Verder wordt het eten ingescheept dus je mist de Kaapverdische keuken en het sociale aspect van eten, lokale live muziek, cafés en alles wat daarbij hoort. Bedenk daarom bij je keus voor een all-inclusive of juist niet, dat het om meer gaan dan alleen het eten en drinken.

6. Kleinschalig is persoonlijker

Als je bij een groot reisbureau of touroperator een standaard vakantiepakket boekt heb je een herkenbare Nederlandse reis-ervaring. Maar het is natuurlijk een stuk minder persoonlijk en minder authentiek dan een lokaal hotel of boutique hotel. Bedenk dat de klantervaringen van lokale accommodaties een stuk positiever zijn dan die van de grote touroperators. Doe dus goed onderzoek voordat je boekt. Met ons ga je altijd kleinschalig op Vakantie naar Kaapverdië. Hier lees je meer over onze reizen.

 

 

Eilandhoppen naar Kaapverdië?

Stel je eigen reis samen of bekijk alle mogelijkheden.