Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Waarom Kaapverdië met kinderen heerlijk is

5 redenen volgens gastblogger Aafje
Bekijk onze reizen

5 redenen waarom Kaapverdië met kinderen heerlijk is – Gastblogger Aafje vertelt

Door:
 Leestijd: 3 minuten
Artikel delen:

Een week naar Kaapverdië met kinderen

In februari hebben wij een heerlijke vakantie gehad op Sal, een van de Kaapverdische Eilanden. Sal is ongeveer 215 vierkante kilometer groot en er wonen circa 25.000 Kaapverdianen. Ik had Kaapverdie nog nooit bezocht en was dan ook erg benieuwd. Wij werden absoluut niet teleurgesteld… Wij hebben een heerlijke week gehad. Kaapverdië had meer te bieden dan ik van te voren dacht en het is absoluut een heerlijke bestemming met kinderen! Waarom? Dat vertel ik je graag.

1. Heerlijke stranden

Kaapverdië heeft er veel, heel veel, heerlijke standen! Denk aan wit zand, een helder blauwe zee en hier en daar een wuivend palmboompje. Floris en Lotte hebben zich heerlijk vermaakt op het strand met water, zand, schepjes en emmertjes. De zee was in februari wat wild, maar onder begeleiding kunnen kinderen zeker wel even in de branding spelen.

kinderen kaapverdie strand

2. Malaria vrij

Kijk dat is nou handig! Kaapverdië ligt voor de kust van Afrika, maar is toch malaria vrij. Dus geen gedoe met malaria pillen en alle bijwerkingen. Uiteraard vliegen er wel wat mugjes rond, dus insmeren tegen de muggen kan nooit kwaad.

3. Kindvriendelijk land

Kaapverdië heeft meerdere goede hotels met kinderfaciliteiten en belangrijker: Kaapverdianen houden van kinderen. Als er ergens een live optreden is, mogen de kinderen vaak op het podium en ze krijgen overal aandacht en een warme glimlach van de bevolking.

4. Genoeg te doen voor kids

Toen ik vertelde dat ik naar Kaapverdie op vakantie ging, kreeg ik meerdere malen te horen dat er niets te doen is, maar dat viel best wel mee (voor een week tenminste). Ons hotel was vlakbij Santa Maria, een gezellig dorpje aan de zuidkust. Hier kun je voor de kids heerlijke ijsjes halen en wij hadden het geluk dat we de carnavals parade konden aanschouwen. Ook hebben wij een dag een auto gehuurd en het eiland over gecrost. Sal heeft niet veel echte wegen. Een groot gedeelte rijd je dan ook over zandvlaktes, Floris en Lotte vonden dat super cool. De highlights die we die dag hebben bezocht vielen flink in de smaak. Blue Eye vonden ze allebei erg spannend, over het randje kijken naar het grote blauwe gat in de grond. Ook het haaien spotten in Shark Bay zullen de kids niet snel vergeten.

kinderen kaapverdie woestijn

5. Niet te ver vliegen en geen jetlag

Kaapverdië is een heerlijke tropische bestemming en toch is het maar 6-7 uur vliegen. Dat is twee uur (1600 kilometer) langer dan de Canarische Eilanden. Het tijdverschil met Nederland is 2-3 uur (afhankelijk van zomer- of wintertijd). Hierdoor heb je, en nog belangrijker je kids, vrijwel geen jetlag. Heel prettig voor op je bestemming en heel fijn bij thuiskomst.

Meer informatie over Kaapverdië met kinderen op de site van Aafje.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties