Ecotoerisme - Fair Travel Kaapverdië

Ecotoerisme - Fair Travel Kaapverdië

Wat is fair travel?

Dat je een land beter achter laat dan hoe je het aantrof. Voor zowel de mensen die er wonen als de natuur. Want reizen is mooi, maar het laat ook een voetafdruk achter. En hierdoor staan toerisme en duurzaamheid soms op gespannen voet. En daarnaast gaat het ook over eerlijk omgaan met jou en je niet verleiden met foto’s van andere eilanden om je naar resorts te lokken, zoals sommige touroperators doen.

 

Hoe het niet moet

Maar niet iedereen werkt zo. Op de eilanden Sal en Boa Vista staan grote all-inclusive resorts, ver van de dorpjes en lokale cultuur. Deze resorts trekken honderdduizenden toeristen per jaar. Vakantiegangers worden gelokt met lage all inclusive prijzen, maar weten niet wat een verwoestend effect dit soort toerisme heeft op de lokale economie. Ze houden lage lonen en lange dagen armoede in stand. Als gast ben je bovendien geïsoleerd en je ervaart niet het echte Kaapverdië. Hier kun je meer lezen over de duistere waarheid achter all inclusive vakanties..

Waarom is dit belangrijk?

Omdat het abnormaal is om het niet te doen, toch? Door zo te werken zorgen we dat jouw reisbestedingen zoveel mogelijk lokaal terecht komen, waardoor lokaal geïnvesteerd wordt in onderwijs, gezondheidszorg, werkgelegenheid en natuurbehoud. Hierdoor profiteren Kaapverdianen van het toerisme en laat jij het land beter achter dan hoe je het aantrof.

Eilandhoppen naar Kaapverdië?

Stel je eigen reis samen of bekijk alle mogelijkheden.