Menu
Contact

Wat is Fair Travel?

Fair Travel valt onder ecotoerisme en heeft als missie om het land beter achter te laten dan hoe je het aantrof. Dit geldt voor zowel de lokale bevolking als voor de natuur. Reizen is mooi, maar het kan een negatieve voetafdruk achterlaten. Hierdoor komen toerisme en duurzaamheid soms op gespannen voet te staan.

 

Waarom is dit belangrijk?

Fair Travel zorgt ervoor dat toerisme een positieve impact heeft op Kaapverdië. Jouw reisbestedingen komen zoveel mogelijk bij de lokale bevolking terecht. Vervolgens investeert Fair Travel in onderwijs, gezondheidszorg, werkgelegenheid en natuurbehoud. Hierdoor profiteren Kaapverdianen van het toerisme en laat jij het land beter achter dan hoe je het aantrof.

Met ons ga je Fair Travel op reis

Je steunt de mensen van Kaapverdië: Jouw reisgelden komen voor 40% terecht bij gewone Kaapverdianen. Boek je een reis van €1500? Dan draag je dus €600 bij in het leven van lokale mensen.

Je draagt bij aan eerlijke lonen: Wij betalen medewerkers eerlijke lonen. Niet gerelateerd aan het Kaapverdisch minimumloon (dat vinden wij te laag), maar aan de kosten voor levensonderhoud per eiland.

Je draagt bij aan onderwijs: Wij werken alleen met lokale medewerkers. Die leiden wij op via onze "Hope Academy". Ook krijgen zij een laptop, telefoon en groeien door van gastheer of -vrouw tot gids en leidinggevende. 

Je compenseert automatisch de CO2-uitstoot: Compensatie van CO2 van je vlucht doen wij altijd automatisch. Je krijgt hiervan een certificaat in de reisbescheiden.

Je krijgt een authentieke reiservaring: Doordat wij goed voor Kaapverdianen zorgen, krijg jij een authentieke reiservaring met een oprechte glimlach van de lokale bevolking.

Hoe het niet moet

Op de eilanden Sal en Boa Vista staan grote all-inclusive resorts, ver van de dorpjes en lokale cultuur. Deze resorts trekken honderdduizenden toeristen per jaar. Vakantiegangers worden gelokt met lage all inclusive prijzen, maar weten niet wat een verwoestend effect dit soort toerisme heeft op de lokale economie. Het geld blijft allemaal bij de touroperators en zo houden ze lage lonen en lange dagen armoede in stand. Zonder ecotoerisme komt Kaapverdië dus te lijden onder het monopolie van all inclusive resorts. Als gast ben je bovendien geïsoleerd en ervaar je niets van het echte Kaapverdië. Hier kun je meer lezen over de duistere waarheid achter all inclusive vakanties.

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00