Sao Tomé

Over Voja

Wie wij zijn & waarom we het doen

404 Voja reizigers zijn deze maand vakantie aan het vieren op onze bestemmingen

wijngaard madeira
5 jaar voja travel als reisorganisatie

Wie wij zijn & waarom we het doen

Wij zijn Voja Travel en wij zijn opgericht als antwoord op het massatoerisme. Massatoerisme leidt op veel plekken wereldwijd tot uitbuiting van lokale bevolkingen en overexploitatie van hun land. Denk aan stijgende prijzen, een dalende levensstandaard en geld wat verdwijnt in de zakken van grote all-inclusives. Zo hebben de toeristen een fijne vakantie maar voor de locals blijft er weinig over. Om nog maar te zwijgen over de impact die reizen op de aarde heeft. Wij denken dat dit anders kan én moet.

Onze aanpak is anders en maakt je reis uniek. Bij Voja reis je altijd met een positieve impact. Je geniet van een fantastische reiservaring die eerlijk is voor de lokale bevolking én je laat de bestemming en de aarde een stukje beter achter. Verbeter de wereld met je reis!

Authentieke & betekenisvolle reizen

  • Onze reiservaring: Een Voja reis staat garant voor een authentieke reiservaring; lokaal georiënteerd en buiten het gebaande pad. Onze lokale community is jouw gastheer en partner op reis.
  • Onbezorgd op reis: Ga je met Voja op reis? Dan profiteer je van onze specialistische kennis en persoonlijke aanpak zodat je onbezorgd kunt genieten. Wij regelen je reis tot in de puntjes.
  • Een betere wereld: Met je reis draag je bij aan een betere wereld in lijn met onze Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties:
    SDG 1, SDG 7 & SDG 8.
reisorganisatie medewerker ruth op de azoren

Onze SDG’s

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn opgesteld door de Verenigde Naties, en zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken. Dit zijn de doelen waar wij ons aan commiteren: 

SDG 1: Geen armoede

Deze SDG is gericht op de afname van armoede in al haar vormen. Voor ons betekent dat dat we uitsluitend werken met lokale leveranciers voor onze transfers, activiteiten, accommodaties en gidsen. We letten op eerlijke lonen, goede behandeling en positieve bijdragen aan de lokale gemeenschap door onze partners. Daarnaast bieden wij onze partners een eerlijke prijs voor hun diensten en vermijden daarbij onleefbare inkoopprijzen. 

SDG 7: Betaalbare & duurzame energie

De ontwikkeling en het gebruik van technologieën voor energiebesparing en hernieuwbare energiebronnen zijn een onmisbaar middel om energieverbruik en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Met het Voja Clean Energy Project investeren wij in een groenere toekomst voor onze partners, onze bestemmingen én onze reizigers. Samen verkleinen we onze reis footprint. One solar panel at a time. 

SDG 8: Eerlijk werk & economische groei

Economische groei is pas duurzaam als kapitaal, arbeid en grondstoffen verantwoordelijk worden ingezet en als winsten en inkomens eerlijk verdeeld worden. Dit doen wij door eerlijke inkoop. Daarnaast reserveren we per 1 januari 2023 een bedrag van 8% van de jaarwinst voor lokale projecten die de autonomie van de lokale bevolking en onze partners versterken. 

Ons verhaal

Reizen voor een beter morgen, dat is waar wij ons voor inzetten op al onze bestemmingen.

Joshua is 24 als hij zijn carrière plannen als advocaat aan de kant schuift, een zeiljacht koopt en de wereld tegemoet vaart. In zijn boek ‘Op reis met de Hope’. lees je er alles over. Zo belandt Joshua op Kaapverdië waar hij Katia ontmoet. Ze worden verliefd en zeilen samen de wereld rond.

Een prachtige tijd! Toch zag hij ook hoe reizen een negatieve voetafdruk kan achterlaten. En niet alleen op Kaapverdië – Massatoerisme leidt op veel plekken wereldwijd tot uitbuiting van lokale bevolkingen en overexploitatie van hun land. Dat moest anders!

Bij terugkomst in Nederland richt Joshua Voja Travel op. Een nieuwe manier van reizen mét oog voor de locals en voor de aarde. Reizen voor een beter morgen. Dat is waar wij ons voor inzetten op al onze bestemmingen.

Wil jij zelf de wereld verbeteren met je reis?

Dat kan! Bel ons of stuur ons een bericht via whatsapp en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder op weg te helpen.

Ruth

Ik gebruik mijn kennis graag om jouw reis onvergetelijk te maken

Voja’s bestemmingen

Van het gebaande pad, maar dan tot in de puntjes verzorgd. Met een Voja reis ontdek je verborgen parels, maak je kennis met de locals en draag je bij aan de duurzame ontwikkeling van onze bestemmingen. Zo ben je nog nooit op reis geweest! Wat onze bestemmingen gemeen hebben? Een fantastische reiservaring: kleinschalige accommodaties, authentieke activiteiten en een intieme kennismaking met jouw bestemming maken je reis onvergetelijk!

Erg blij met Voja! Deze reis hadden
we zelf nooit kunnen samenstellen”

Join de Voja community nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven en deel uitmaken van onze community? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

To top