Over ons

Wij willen aan iedereen laten zien dat Kaapverdië meer is dan strand en resorts zodat mensen Kaapverdië in al haar diversiteit zien en ervaren. Kaapverdië is een microkosmos met 10 eilanden die onderling sterk verschillen. Toch komt 90% van alle reizigers niet verder dan Sal of Boa Vista. Daarmee blijft het overgrote deel van Kaapverdië onontdekt.

 

Onvergetelijke ervaringen

Onze missie is jou een onvergetelijke reis-ervaring bieden die je raakt. Daarom Laten we het echte Kaapverdie zien in onze artikelen, foto en video’s en kun je bij ons het echte Kaapverdië ervaren door een van onze authentieke en bijzondere reizen te boeken. En we zijn er  als een online reisgids die je helpt het maximale uit je Kaapverdië vakantie te halen.

 

Eerlijk en duurzaam op reis

Wij geloven in fairtravel. Dat betekent voor ons een land beter achterlaten dan hoe je het aantrof. Onze reizen zijn daarom niet alleen inspirerend en uniek, maar zorgen ook voor een positieve verandering voor de mensen van Kaapverdië. Om dat te bereiken werken we samen met eerlijke en lokale bedrijven die het meeste bijdragen aan het welzijn en de welvaart van de mensen.

Toerisme en duurzaamheid staan helaas vaak op gespannen voet. Daarom is het jaar 2017 door de Verenigde Naties bestempeld tot Internationaal Jaar voor Duurzaam Toerisme voor Regionale Ontwikkeling. De V.N. zien net als wij dat eerlijk toerisme de motor voor cultuurbehoud en lokale economische ontwikkeling is.

 

Hoe de site begon

Joshua zeilde in 2011 met zijn zeiljacht Hope langs de Kaapverdische eilanden. Daar ontmoette hij Katia op het eiland São Vicente. Ze werden verliefd en samen werkten ze ruim een jaar op zeiljacht Perseverance. Hiermee zeilden ze toeristen rond de eilanden. Daar leerden ze een bizarre realiteit: veruit het grootste deel van de reizigers die ze ontmoetten wisten niets van het groene en gevarieerde Kaapverdië; ze kwamen niet verder dan de geisoleerde (all inclusive) resorts. Om de wereld voorbij de resorts te laten zien begonnen ze deze site.

 

Het echte Kaapverdië

De site bleek een grote behoefte te vervullen: eerlijke, volledige en onafhankelijke informatie over  Kaapverdië. Inmiddels zijn Joshua en Katia bijna rond de wereld gezeild, en is de site uitgegroeid tot een bedrijf: Wander Travel B.V. Nu werken ze samen met een team van andere Kaapverdië-liefhebbers en -experts in Apeldoorn aan het mogelijk maken van authentiek toerisme naar Kaapverdië. Joshua en Katia schrijven nog regelmatig voor De Telegraaf en andere media en Joshua schreef een boek over zijn zesjarige reis rond de wereld met Katia: Op reis met de Hope. En als je het leuk vindt kun je ze volgen via de Facebook pagina of hun website.

Menu