Menu
Contact

Introductie wandelen in Kaapverdië

Dit is wat je moet weten over wandelen in Kaapverdië

Ons idee van een wandelreis naar Kaapverdië:

  • Zelf op pad over de beste wandelroutes. Geen groepsreizen of groepen.
  • Lokale gidsen en een lokaal netwerk, 24/7 bereikbaar via Whatsapp.
  • Fair Travel op reis, automatische CO2 compensatie en je steunt de bevolking.
Als antropoloog las ik vooral over cultuur. Wandelend tussen de boeren en door de kleine dorpjes van Santiago, in de natuur, proef ik weer waarom ik zo van mijn vak houd.
Wiebe

Kies je Kaapverdië wandelreis

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

  • Zelf op pad over de beste wandelroutes. Geen groepsreizen of groepen.
  • Lokale gidsen en een lokaal netwerk, 24/7 bereikbaar via Whatsapp.
  • Fair Travel op reis, automatische CO2 compensatie en je steunt de bevolking.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00

Bewandel ongerepte landschappen in alle vrijheid

Wandelliefhebbers opgelet! Het is tijd om je wandelschoenen weer uit de kast te trekken. Kaapverdië is namelijk een ideale bestemming voor een wandelvakantie. Deze eilandgroep bestaat uit verrassende landschappen met ongerepte natuur, uitgestrekte valleien en adembenemende bergpaadjes. Om je op de goede weg te helpen, hebben wij informatie verzameld zodat jij helemaal voorbereid op vakantie gaat.

De voordelen van wandelen in Kaapverdië

  • Kaapverdië is een land met gevarieerde landschappen. De eilanden hebben micro-klimaten wat voor veel diverse, en vooral adembenemende, landschappen zorgt. Je vindt er hoge bergen en diepe valleien, kleine dorpjes en ook uitgestrekte stranden. Deze variatie maakt de eilandengroep uitermate geschikt om te wandelen.
  • De temperatuur in Kaapverdië is op zeeniveau het hele jaar tussen de 22 en 28 graden dus het is niet te heet. Zeker in de bergen, waar het nog iets koeler is, zijn de omstandigheden perfect.
  • Ook zijn de wandeleilanden nog ongeschonden en verschoond van massatoerisme. Zo ontdek je de prachtige landschappen van Kaapverdië zonder je te storen aan grote groepen toeristen. Bovendien ontmoet je lokale mensen terwijl je de kleine dorpjes, kerkjes en rum stokerijen kunt bewonderen.

Beste eilanden om te wandelen op Kaapverdië

De vier beste eilanden om te wandelen op Kaapverdie zijn:

1. Santo Antão – het exotische eiland;

2. São Nicolau - het eiland van marslandschappen en bossen;

3. Fogo – het vulkaaneiland;

4. Santiago – het veelzijdige eiland.

Op geen van deze eilanden zijn overigens de wandelroutes aangegeven, behalve op de Monto Gordo op São Nicolau.

Wandelen in de omgeving

Bij sommige accommodaties kun je fantastisch wandelen in de omgeving. Bij andere in het geheel niet. Op Santo Antão kun je bijvoorbeeld als je in de bergen zit, gemakkelijk een Alluguer nemen. Dit is een lokaal busje waarmee je jezelf ergens kunt laten afzetten voor een wandeling. Op Santiago kun je soms wel lekker in de omgeving wandelen, maar zijn er geen Alluguers.

Tip: maak een doorlopende trekking in Kaapverdië

Tijdens een doorlopende trekking wandel je van accommodatie naar accommodatie, terwijl je spullen ondertussen naar de juiste accommodatie gebracht worden. Dit is de meest avontuurlijke manier om Kaapverdië te bewandelen. Je bent helemaal vrij in de natuur, met alleen een tas op je rug. De lokale accommodaties verzorgen lunchpakketjes en ’s avonds staat het eten klaar. Heerlijk! Een doorlopende trekking betekent dus veel vrijheid op reis, maar logistieke voorbereiding voor de accommodaties. Daarom adviseren we jou om dit dus vooraf te boeken.

Goed om te weten

De medische voorzieningen in Kaapverdië zijn goed, maar op sommige wandelroutes kunnen geen auto’s komen. Neem daarom een mobiele telefoon met een lokaal nummer en voldoende drinkwater mee. Onderzoek je mogelijkheden voordat je op reis gaat en zorg dat de accommodaties geboekt zijn voordat je aankomt. De casa’s en B&B’s zijn kleinschalig en het zijn er niet zo veel - het is natuurlijk zonde om voor een dichte deur te staan. Verder vinden sommige mensen wandelstokken op Santo Antão wel prettig. Wandelschoenen zijn ook handig, want soms is het terrein ruig. Op São Nicolau is het belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen weten waar je bent. Op dit eiland leven namelijk weinig mensen en als je ergens in de problemen komt, zou het kunnen dat er dagenlang niemand langs komt.

Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!