Kaapverdië vervoer tussen eilanden

De Kaapverdische eilanden verschillen sterk van elkaar. De eilanden verschillen ook erg in grootte. Om die reden krijg je de beste reiservaring, door te gaan eilandhoppen. Op elk eiland krijg je zo een andere indruk van het land en andere beleving. Het vervoer tussen de Kaapverdische eilanden gaat met veerboot, binnenlandse vlucht of met zeilboten.

Kaapverdië vervoer tussen eilanden: veerboot

Veerboot tussen Sao Vicente en Santo Antao
Het vervoer in Kaapverdië tussen de eilanden kan soms met de veerboot. Er gaan alleen regelmatige veerboten tussen de eilanden Santo Antao – Sao Vicente, en tussen de eilanden Santiago – Fogo. Veerboten tussen Sao Vicente en Sao Nicolau gaan ook, maar minder regelmatig. De veerboot van Sao Vicente naar Santo Antao vertrekt elke dag ’s ochtends om 07:00 of 08:00 en doet er een uur over, de terugreis is ook elke dag en is om 16:00 en 17:00. Deze veerboot kost €8 per enkele reis. Het meeste inter-eiland vervoer gaat dus met binnenlandse vluchten.

 

Kaapverdië vervoer tussen eilanden: vliegtuig

Het grootste deel van het vervoer tussen de Kaapverdische eilanden gaat met binnenlandse vluchten. De Kaapverdische airline TACV neemt dit voor zijn rekening. No Stress zit bij TACV ingebakken dus houd rekening met vertragingen en soms wijzigingen. TACV heeft een goede veiligheidsgeschiedenis en vliegt ook naar Europa. TACV gebruikt voor binnenlandse vluchten ATR toestellen van de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer ATR.

Kaapverdië vervoer tussen eilanden: zeilboot

Jaarlijks doen honderden zeilboten Kaapverdië aan. Een groot deel zeilt tussen de eilanden. Soms nemen deze zeilers opstappers mee. Je kunt verder ook een charter boeken voor een week. Dan vaar je mee als betalende gast. Tenslotte kun je ook zelf een zeilboot huren. Dit is alleen aan te bevelen als je een ervaren zeezeiler bent. Zeilen in Kaapverdie is niet eenvoudig.

Ruwe diamant voor eilandhoppen

De meerderheid van de Kaapverdische eilanden, uitgezonderd Sal en Boa Vista, is nog weinig toeristisch. Dit maakt die eilanden tot een ruwe diamant, waarbij je de schoonheid en mooie plekjes zelf kunt ontdekken. Het is geen opgelepeld toerisme, maar authentiek reizen. Je vindt er schitterende natuur,  schaars bezochte dorpjes waar de mensen vriendelijk groeten en een gevoel van vrijheid en ontdekking. Bereid dit wel voor door vooraf te boeken. De vluchten zitten namelijk vaak vol, en je wilt niet je terugvlucht missen. Ook scheelt het uitzoekwerk en boekwerk zodat je op vakantie geen tijd verspilt met regel en uitzoekwerk.

Internationale vluchten

De internationale luchthavens zijn op Santiago, Sao Vicente, Sal en Boa Vista. Sal is meestal het goedkoopste aanvliegen vanwege het massatoerisme. Al scheelt het steeds minder en kun je ook prima rechtstreeks vliegen op Sao Vicente en Santiago. Binnenlandse vluchten kosten al snel €90 voor een enkele reis, dus focus niet te veel op de prijs van de internationale vlucht.

Menu