Menu
Contact

Vervoer op de Kaapverdische eilanden

De ideale plek om te eilandhoppen

Eilandhoppen

De Kaapverdische eilanden verschillen sterk van elkaar. De eilanden verschillen ook erg in grootte. Om die reden krijg je de beste reiservaring, door te gaan eilandhoppen. Op elk eiland krijg je zo een andere indruk van het land en andere beleving. Het vervoer tussen de Kaapverdische eilanden gaat met veerboot, binnenlandse vlucht of met zeilboten.

Kaapverdië vervoer tussen eilanden: veerboot

Vervoer in Kaapverdië tussen de eilanden kan soms met de veerboot. Er gaan alleen regelmatige veerboten tussen de eilanden Santo Antão – São Vicente, en tussen de eilanden Santiago – Fogo. Veerboten tussen São Vicente en São Nicolau gaan ook, maar minder regelmatig. De veerboot van São Vicente naar Santo Antão vertrekt elke dag ’s ochtends om 07:00 of 08:00 en doet er een uur over, de terugreis is ook elke dag en is om 16:00 en 17:00. Deze veerboot kost €8 per enkele reis. Het meeste inter-eiland vervoer gaat dus met binnenlandse vluchten.

Kaapverdië vervoer tussen eilanden: vliegtuig

Het grootste deel van het vervoer tussen de Kaapverdische eilanden gaat met binnenlandse vluchten. Houd rekening met vluchten die al vroeg vol zitten. Ook komen vertragingen regelmatig voor.

Kaapverdië vervoer tussen eilanden: zeilboot

Jaarlijks doen honderden zeilboten Kaapverdië aan. Een groot deel zeilt tussen de eilanden. Soms nemen deze zeilers opstappers mee. Je kunt verder ook een charter boeken voor een week. Dan vaar je mee als betalende gast. Tenslotte kun je ook zelf een zeilboot huren. Dit is alleen aan te bevelen als je een ervaren zeezeiler bent. Zeilen in Kaapverdie is niet eenvoudig.

Ruwe diamant voor eilandhoppen

De meerderheid van de Kaapverdische eilanden, uitgezonderd Sal en Boa Vista, is nog weinig toeristisch. Dit maakt die eilanden tot een ruwe diamant, waarbij je de schoonheid en mooie plekjes zelf kunt ontdekken. Het is geen opgelepeld toerisme, maar authentiek reizen. Je vindt er schitterende natuur,  schaars bezochte dorpjes waar de mensen vriendelijk groeten en een gevoel van vrijheid en ontdekking. Bereid dit wel voor door vooraf te boeken. De vluchten zitten namelijk vaak vol, en je wilt niet je terugvlucht missen. Ook scheelt het uitzoekwerk en boekwerk zodat je op vakantie geen tijd verspilt met regel en uitzoekwerk.

Internationale vluchten

De internationale luchthavens zijn op Santiago, Sao Vicente, Sal en Boa Vista. Sal is meestal het goedkoopste aanvliegen vanwege het massatoerisme. Al scheelt het steeds minder en kun je ook prima rechtstreeks vliegen op Sao Vicente en Santiago. Binnenlandse vluchten kosten al snel €90 voor een enkele reis, dus focus niet te veel op de prijs van de internationale vlucht.

Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!