Menu
Contact

Kaapverdie inentingen

Dit is wat je moet weten

Vaccinaties en inentingen voor Kaapverdië

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig. Kaapverdië is vrij van de meeste tropische ziektes. Dit komt door het droge klimaat, de goede hygiëne van Kaapverdianen zelf en de propere bereiding van dranken en voedsel. Als je deelnam aan het rijksvaccinatieprogramma als kind, heb je alle vaccinaties voor Kaapverdië als het goed is al gehad. Soms moet je een vaccinatie verlengen. Dat betreft dan DTP (Difterie, Tetanus Polio) of Hepatitis A.

Voedselveiligheid in Kaapverdië

Door de goede hygiëne is de voedselveiligheid in Kaapverdië goed. Je kunt veilig eten kopen, ook in de kleine lokale straattentjes. Je ziet deze schone instelling ook terug in het straatbeeld. De mensen zijn verzorgd en je ziet (bijna) geen rommel op straat. Wat ook bijdraagt is overheidsvoorlichting en steriel drinkwater.

Is er Malaria in Kaapverdië?

Alle Kaapverdische eilanden zijn vrij van malaria, behalve de stad Praia op Santiago waar soms enkele geimporteerde gevallen voorkomen (van het Afrikaanse vasteland). Bezoekers van het Afrikaanse vasteland brachten hier malaria naartoe en daardoor is hier onlangs malaria verspreid. Muggen zijn voor het overige zeldzaam in Kaapverdië.   Voor een vakantie naar de Kaapverdische eilanden kun je voor de zekerheid wel wat antimuggenspray met DEET meenemen om een verdwaalde mug af te schrikken. Of je kunt een klamboe meenemen.

Geen dengue in Kaapverdië

Dengue is een virale infectie die qua ziekteverloop vergelijkbaar is met influenza (griep). In 2015 waren er geen gevallen van Dengue. In 2009 was er echter een Dengue uitbraak op het eiland Santiago. Doordat er weinig muggen zijn, heeft Dengue in Kaapverdië nooit echt voet aan de grond gekregen zoals in Azië, Brazilië of het Caribisch gebied wel het geval is.

Reizen afgeraden voor zwangere vrouwen

Zika is ongevaarlijk, maar kan gevaar opleveren voor het ongeboren kind. De eilanden Sal, Santo Antão, Sao Vicente, São Nicolau en Boa Vista kenden enkele geïmporteerde Zika gevallen. In de arme buurten van Praia op het eiland Santiago zijn zelfs duizenden gevallen geconstateerd. Het Amerikaanse Centrum for Disease Control raadt Zwangere vrouwen daarom aan om niet naar Kaapverdië te reizen. Meer informatie vind je bij CDC Zika.

Zorg en medische voorzieningen in Kaapverdië

Tijdens je vakantie in Kaapverdië kun je het beste terecht bij een privé kliniek of “Clinica Privada”. Deze kleinschalige ziekenhuizen bieden 24 uur per dag zorg van hoog niveau. Je wordt er vaak snel en efficiënt geholpen. Je hoeft niet zoals in Nederland eerst langs de huisarts. Hoe je de klinieken vindt? Stop een taxi, stap in en zeg “Clinica Privada”. Dan sta je binnen 10 minuten voor een Engels sprekende dokter. En nog twee tips: Als je langer dan 3 maanden naar Kaapverdië gaat, is een TBC en Hepatitis B vaccinatie aanbevolen. En mocht je de week voor je trip in een land zijn geweest met Gele Koorts, dan is een Gele Koorts vaccinatie verplicht.

 

Zin in een zonvakantie?

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!