Kaapverdië
Kaapverdië

Temperaturen Kaapverdië

temperatuur-kaapverdie
Aangename warme temperaturen

De temperaturen van Kaapverdië zijn steeds tropisch en warm het hele jaar door. De temperaturen overdag schommelen tussen 24 graden en 32 graden. Warmer dan dit wordt het niet omdat het zeewater de temperaturen matigt. Het zal in Kaapverdie dus steeds minder warm zijn dan op het vasteland van Afrika.

Weer in Kaapverdië

Van een echt regenseizoen kunnen we niet spreken, aangezien er gemiddeld 6 à 18 dagen regen vallen per jaar. De wind waait constant in de wintermaanden en de zon schijnt bijna elke dag van het jaar. Meer info lees je in het artikel; weer in Kaapverdië.

Klimaat in Kaapverdië

Het klimaat in Kaapverdië valt niet onder één specifieke categorie. Het varieert tussen woestijn- en tropisch regenwoud klimaat. Dit komt door de verschillende microklimaten die heersen boven de eilandengroep. De vlakke strandeilanden Sal, Boa Vista en Maio liggen het dichtst tegen het Afrikaanse vasteland. De temperaturen liggen hier dan ook net enkele graden hoger dan op de bergachtige eilanden. Meer info lees je in het artikel; klimaat in Kaapverdië.

Temperaturen in de zomer

De constante wind die waait over de Kaapverdische eilanden gaat vrijwel volledig liggen in de maanden juli t.e.m. oktober. De vochtigheidsgraad stijgt en zonder wind lopen de temperaturen hoog op en kan het behoorlijk warm aanvoelen. Ook s’ nachts koelt het maar weinig af. Gemiddeld ligt de temperatuur in deze maanden tussen 28 en 32 graden. Een airco is dan toch wel lekker op je kamer, tenzij je in de bergen verblijft.

Temperaturen in de winter

Tussen november en april waait de Noordoosten wind bijna constant over de Kaapverdische eilanden. De zeebries matigt de temperaturen waardoor je tijdens de wintermaanden aangename temperaturen hebt tussen 22 en 26 graden. Door het gunstige klimaat is het een aangename bestemming voor een winterzon vakantie. Als de wind sterk waait voelt het s’ avonds frisser aan en is het aan te raden een vest of trui mee te nemen.

Beste reistijd & weersinformatie

De temperaturen in Kaapverdië zijn het hele jaar door aangenaam warm, waardoor je in elke periode kan reizen. Enkel in de maanden augustus-oktober heb je kans op regenval.

MaandJanFebMrtAprilMeiJuniJuliAugSepOktNovDec
Gemiddelde temperatuur262525262727292930292827
Uren zonneschijn889101010876889
Regendagen000000346410