Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Tarrafal

Ontspannen op het strand

Tarrafal

Het best bewaarde publieke geheim

Tijdens je bezoek aan Santiago is een bezoek aan het palmenstrand van Tarrafal niet te missen. Het vissersdorp ligt in een natuurlijke baai aan een wit zandstrand met azuurblauw water. De inwoners beschrijven Tarrafal wel eens als “het best bewaarde publieke geheim van Kaapverdië”. En dat terwijl het helemaal niet zo verscholen ligt. Hier ervaar je nog het echte Kaapverdië. Je moet dus niet rekenen op een strand met allerlei faciliteiten. Wat je er wel kunt verwachten? Locals die barbecuen, een heerlijk verkoelend briesje, een paar leuke cocktail barretjes en heel veel rust!

mooiste vakantie eilanden Santiago Kaapverdie Tarrafal

Tarrafal: gezellig maar niet te druk

Tarrafal is populair bij Kaapverdianen vanwege de schoonheid, maar kent een bescheiden aantal toeristen. In de weekenden kan het gezellig druk zijn als mensen uit de hoofdstad Praia hier een dagje spenderen op het strand. Door de weeks lijkt het dorpje echter behoorlijk slaperig. Voor de locals is het één van de vele pareltjes op Santiago, het grootste eiland met de meeste diversiteit in natuur, cultuur en geschiedenis.

Er zijn niet veel strandtenten, maar een drankje haal je gewoon op het strand. Laat één van de verkopers een verse kokosnoot voor je openhakken en drink het sap rechtstreeks uit de kokosnoot. Onder het genot van je drankje kun je naar de vissers kijken die in hun kleurrijke bootjes de zee opgaan.

drankje op het strand van tarrafal

Santiago – het veelzijdige eiland

Het Kaapverdische eiland met de grootste diversiteit is Santiago. In tegenstelling tot de vlakke woestijneilanden Sal en Boa Vista vind je er bergen, tropische valleien, strandbaaien en 7 irrigatiemeren. Snuif er de Portugees-Afrikaanse cultuur op in de hoofdstad Praia, leer bij over de geschiedenis in het vissersdorp Cidade Velha, wandel in de vallei van de duizend palmbomen en beleef een schitterend avontuur op een van de hikeroutes in de bergen. En sluit je rondreis af op het strand van Tarrafal! Lees meer over de verschillende Kaapverdische eilanden.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties