Menu
Contact

Natuur in Kaapverdië

Veel te zien en ontdekken

Spectaculaire landschappen

De bebergde Kaapverdische eilanden zoals Santo Antão, Fogo, Santiago en São Nicolau, zijn groen en hebben indrukwekkende landschappen, valleien en zelfs meren. De natuurlijke contrasten zijn soms groot; een eiland van droge marslandschappen kan ook bossen en landbouw hebben. De vlakkere eilanden zoals Sal, Boa Vista en Maio zijn vooral woestijnachtig. De natuur op Kaapverdië is op veel plekken ruig en ongerept. Alleen in stilte door een marslandschap rijden kan dan verstillend voelen.

 

Zeeleven in Kaapverdië

De zee en oceaan tussen de Kaapverdische eilanden is rijk aan zeeleven zoals dolfijnen, pilot whales en bultrug walvissen. De dolfijnen en pilot whales verblijven permanent in de eilandengroep, terwijl de bultrug walvissen tijdens de Arctische winter naar de eilandengroep zwemmen. Ze gebruiken de eilanden om te paren en te kalven. Verder kent de eilandengroep veel vissen waaronder tonijn, mahi mahi,walvishaaien en diverse soorten (zwaard)vis. En schildpadden, die nestelen veelal op de stranden.

 

Inheemse vogelsoorten in Kaapverdië

Op de Kaapverdische eilanden vliegen 263 soorten vogels waarvan 4 endemische vogels en 3 endemische broedvogels. Deze endemische soorten komen alleen voor in Kaapverdie. Endemisch is bijvoorbeeld de Kaapverdische mus. Maar ook de Razoleeuwerik, die enkel voorkomt op het piepklein eilandje Raso.  Verder zijn er nog de Kaapverdische Rietzanger en de Kaapverdische Gierzwaluw.

Genieten van de natuur

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten