Menu
Contact

Muziek en artiesten in Kaapverdië

Lekker swingen

Muziek en artiesten in Kaapverdië

Kaapverdië is een klein land maar met grootse muziek en diverse internationaal bekende muzikanten. Van de culturele hoofdstad São Vicente (Mindelo) wordt wel gezegd dat het de meeste muzikanten per duizend inwoners heeft ter wereld. Dit zijn de bekendste.

Cesária Évora

De bekendste artiest uit de Kaap Verden is zonder enige twijfel Cesária Évora. Cesária reisde de hele wereld over en trad op in tientallen landen op verschillende continenten. Cesária is bekend van haar prachtige dramatische melodie, blote voeten, sigaar en te diep in het glaasje kijken. Ze is in december 2011 overleden maar haar muziek leeft voort.

 

 

Lura

Net zoals Cesária Évora bezingt Lura de “ziel” van de Kaapverdische eilanden. Door haar relatief jonge leeftijd is haar muziek niettemin opgewekter en meer uptempo dan Cesária Évora. Lura zingt in de verschillende lokale Kaapverdische (Creoolse) dialecten maar niet in Engels of Portugees. Geniet!

 

Zé Luis

Zé Luis werd in 2012 in Kaapverdië ontdekt en is sterk in Morna. Hij trad eens op in het Nederlandse theater Rasa. De recensies waren lovend: “met zijn prachtige tenorstem een programma vol met swingende mazurkas en coladeiras en melancholieke mornas. Het is vooral de laatstgenoemde tegenhanger van de Portugese fado waarin hij excelleert.”

 

Cordas do Sol

Wereldberoemd in Kaapverdië is Cordas do Sol, maar minder daarbuiten. Een gemis voor wie de muziek niet kent want de muziek is prachtig en de teksten zo mogelijk nog mooier. Omdat de muziek in het Kaapverdiaans creools is een korte uitleg. Dit liedje bezingt de ziel van Kaapverdië en is een ode aan mamai “mama”

 

Ildo Libo

Ildo Lobo (rip) bezingt de melancholische melodieuze Morna. Deze Kaapverdische muziek doet sterk denken aan de Portugese Fado. Luister en geniet!

 

Tito Paris

Tito Paris is sinds 1982 bekend en populair. Op jonge leeftijd werd hij al bekend in Portugal, wat later een grote invloed op zijn muziek zou hebben. Zijn muziek combineert Kaapverdiaanse en Portugese elementen. In Portugal leerde hij onder anderen Evora en Bana kennen waarna hij uiteindelijk zijn eigen band oprichtte. Met succes, want zijn zwoel swingende liedjes – morna’s en coladera’s – schiep hij wereldwijd succes. Hij speelt vaak piano en bas en heeft met succes de klanken van de Kaapverdische traditionele mornas gemengd met zouk, coladeiras en funana.

 

Ontdek de Kaapverdische cultuur

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!