Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Wat is de munteenheid van Kaapverdië?

Alles over de Kaapverdische Escudo (CVE)

Wat is de munteenheid van Kaapverdië?

Kaapverdische Escudo (CVE) 

De munteenheid in de omgang op alle Kaapverdische eilanden is de Kaapverdische Escudo (CVE). Tijdens de overheersing van de Portugezen werd de Portugese Escudo gebruikt. Na de onafhankelijkheid van Kaapverdië in 1975 veranderde de munteenheid van Kaapverdie naar de huidige escudo.  

Escudo biljetten en munten

De munteenheid van Kaapverdië is te krijgen in biljetten en munten. Escudo biljetten zijn er in 200, 500, 1000, 2000 en 5000. Als je gaat pinnen krijg je meestal briefjes van 1000 en 2000. De briefjes van 5000 worden zelden gebruikt. Kleingeld in munten bestaat in 1,2,5,10,20,50 en 100 escudo. De muntwaarden zijn te vergelijken met de euromunten, waarbij 100 escudo ongeveer gelijk staat aan 1 euro. 

Wist je dat de bekendste Morna zangeres van het land Cesaria Evora afgebeeld staat op het biljet van 2000 CVE ? 

Munteenheid Kaapverdië Cesária Évora
Cesaria Evora

Wisselkoers Escudo – Euro

De munteenheid van Kaapverdie fluctueert niet tegenover de euro. De officiële wisselkoers is 1 euro voor 110,265 escudo. Om makkelijk om te rekenen neem je 1 euro voor 100 escudo. In de grootste toeristische plekken zoals Santa Maria op Sal of Boa Vista rekent men in restaurants en taxi’s’ standaard 1 euro voor 100 escudos.

Lees ook of Kaapverdie een duur land is en hoe je het beste betaalt in Kaapverdië

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties