Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Hoe zit het met muggen in Kaapverdië?

Geen zorgen, die zijn er bijna niet!

Hoe zit het met muggen in Kaapverdië?

Muggen in Kaapverdië?

Zijn er muggen in Kaapverdië? Waar moet je op letten? Hoe zit het met malaria, Zika en andere ziektes die door muggen verspreid worden?

Klimaat en muggen

Kaapverdie ligt in een droog en zonnig deel van de wereld. Er waait tussen oktober en juni altijd wel een bries, met in de wintermaanden tussen december en februari regelmatig een stevige bries. Het droge, zonnige klimaat met regelmatig wind is gelukkig slecht nieuws voor muggen.

Muggen Kaapverdië wind
Sal

Regenseizoen en muggen in Kaapverdië

De drogere Kaapverdische eilanden zoals Sal, Sao Vicente, Boa Vista en Maio kennen tussen de 2 en 10 regendagen per jaar verspreid over de maanden juli, augustus en september Dit betekent dat er te weinig stilstaand water is voor muggen. Dit in combinatie met de passaatwind maakt dat op deze eilanden muggen bijna niet voorkomen. Op de bergachtige eilanden als Santo AntaoSantiago, Sao Nicolau en Brava is er meer water en dus vocht en komen hierdoor ook meer muggen voor. Al blijft het beperkt.

Zijn er Zika muggen in Kaapverdië?

Er zijn gevallen bekend van Zika in Kaapverdië, net als in de gehele tropen van Thailand tot de Caribbean. Dit betekent dat het zwangere vrouwen wordt afgeraden om naar Kaapverdië te reizen. Ook als je van plan bent zwanger te worden geldt voor zowel mannen als vrouwen dat je drie maanden ervoor niet in Zika geweest moet zijn.

Zijn er malaria muggen in Kaapverdië?

Gelukkig komt er vrijwel geen malaria voor in Kaapverdië, behalve enkele geïmporteerde gevallen uit Afrika. Het risico op malaria is zeer laag en enkel op Santiago in bepaalde buurten. Normaliter hoef je geen anti malaria medicijnen te slikken. Kijk wel voor de meest up to date informatie op de website van het CDC (beter geïnformeerd en meer up to date dan de GGD).

Zijn er dengue muggen in Kaapverdië?

Dengue is in 2010 en eind 2017 uitgebroken op het eiland Santiago. Dengue is een ziekte vergelijkbaar met griep. Vooral in de hoofdstad Praia zijn veel gevallen gemeld. Je kunt de ziekte alleen voorkomen door muggenbeten te voorkomen. Denk aan een klamboe en Deet. 

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties