Menu
Contact

Muggen in Kaapverdië?

Geen zorgen, die zijn er bijna niet!

Muggen in Kaapverdië?

Zijn er muggen in Kaapverdië? Waar moet je op letten? Hoe zit het met malaria, Zika en andere ziektes die door muggen verspreid worden?

Klimaat en muggen

Kaapverdië ligt in een droog en zonnig deel van de wereld. Er waait tussen oktober en juni altijd wel een bries, met in de wintermaanden tussen december en februari regelmatig een stevige bries. Het droge, zonnige klimaat met regelmatig wind is gelukkig slecht nieuws voor muggen.

Regenseizoen en muggen in Kaapverdië

Eilanden zoals Sal, Sao Vicente, Boa Vista en Maio kennen tussen de 2 en 10 regendagen per jaar verspreid over de maanden juli, augustus en september Dit betekent dat er te weinig stilstaand water is voor muggen. Dit in combinatie met de passaatwind maakt dat op deze eilanden muggen bijna niet voorkomen. Op de bebergde eilanden als Santo Antao, Santiago, Sao Nicolau en Brava is er meer water en dus vocht en komen hierdoor ook meer muggen voor. Al blijft het beperkt.

Zijn er Zika muggen in Kaapverdië?

Er zijn gevallen bekend van Zika in Kaapverdië, net als in de gehele tropen van Thailand tot de Caribbean. Dit betekent dat het zwangere vrouwen wordt afgeraden om naar Kaapverdië te reizen. Ook als je van plan bent zwanger te worden geldt voor zowel mannen als vrouwen dat je drie maanden ervoor niet in Zika geweest moet zijn.

Zijn er malaria muggen in Kaapverdië?

Gelukkig komt er vrijwel geen malaria voor in Kaapverdië, behalve enkele geïmporteerde gevallen uit Afrika. Het risico op malaria is zeer laag en enkel op Santiago in bepaalde buurten. Normaliter hoef je geen anti malaria medicijnen te slikken. Kijk wel voor de meest up to date informatie op de website van het CDC (beter geïnformeerd en meer up to date dan de GGD).

Zijn er dengue muggen in Kaapverdië?

Dengue is in 2010 en eind 2017 uitgebroken op het eiland Santiago. Dengue is een ziekte vergelijkbaar met griep. Vooral in de hoofdstad Praia zijn veel gevallen gemeld. Je kunt de ziekte alleen voorkomen door muggenbeten te voorkomen. Denk aan een klamboe en Deet.

Muggen in Kaapverdië in het kort

Muggen komen vrijwel niet voor op de eilanden Sal, Sao Vicente, Boa Vista en Maio. Op de nattere eilanden Santiago, Santo Antao, Sao Nicolau komen muggen voor. Zwangere vrouwen wordt afgeraden naar Kaapverdië te raden, er is geen malaria en dengue alleen op Santiago.

Ga met ons op reis

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!