Menu
Contact

Mooiste eiland van Kaapverdië

Elk eiland is uniek

Wat is het mooiste eiland van Kaapverdië?

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur. Je vindt er indrukwekkende landschappen, groene valleien en slingerweggetjes langs de kust – met uitzicht op de Atlantische oceaan. Santo Antão is één van de vruchtbare eilanden en de terrasbouw voorziet het nabijgelegen São Vicente van verse landbouwproducten. Maar smaken verschillen binnen ons team over wat het mooiste Kaapverdische eiland is. Hier lees je waarom ook São Vicente, Fogo en Santiago hoog scoren bij ons.

Fogo "Ik werd er stil van" Natasja

Fogo, daar werd ik stil van toen ik er was. Waarom? Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe het leven daar gewoon weer doorgaat na de vulkaanuitbarsting in 2014 en 2015. De bewoners hebben daar drie maanden lang geleefd met oorverdovend kabaal terwijl de lava hun dorpjes vernietigde. Ze sliepen in de bergen terwijl de zinderdend hete lava alles kapot maakte. Maar nu gaat het leven door. En los van de vulkaan, het dorpje São Filipe doet iets met mij. De rustige straatjes, de huizen, de kleine steegjes. En tegen de achtergrond het eiland Brava. Ik kan hier urenlang rondlopen en wegdromen…

Sao Vicente "Een ruwe diamant" Joshua

São Vicente blijft mijn favoriete eiland. Ik woonde hier een jaar en nog steeds blijven Mindelo stad en de mensen mij verrassen. De laatste keer liep ik met Larissa, onze stagiair, ’s avonds na het eten rond. We waren op zoek naar een bar. Het was stil op straat. We liepen een klein cafeetje binnen en daar gaf een familie een afscheidsfeestje voor een familielid dat terug naar de V.S. ging. Er was schitterende livemuziek, gezelligheid en lekker eten. We voelden ons party crashers, en wilden vertrekken, maar ze nodigden ons uit te blijven en we waren welkome gasten. Het werd een fantastische avond tot in de vroege uurtjes…

Santiago "De meeste variatie" - Bart-Jan

Ik hou van variatie en Santiago geeft dat in cultuur en natuur. Van droge steppe, tot groene bergen. Van het Cidade Velha, tot de Rabelados. In de Gon Gon-vallei had ik een onvergetelijke ervaring. Dit is een vruchtbare tropische vallei middenin nationaal park Serra Malagueta. De wandeling erdoorheen was erg mooi, maar het werd pas echt bijzonder toen we bij het dorpje aan het einde van de vallei kwamen; een plek waar je alleen te voet kan komen. Hier leeft een gemeenschap Kaapverdianen volgens dezelfde tradities 200 jaar geleden. We kregen een warm onthaal: een oude oma trok ons naar binnen en bood ons een heerlijke traditionele maaltijd aan. En de vrouwen uit het dorp dansten de Batuk voor ons.

Wat voor vakantie trekt jou het meest?

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!