Kaapverdië Land en Ligging

De Kaapverdische eilanden vormen een eilandengroep (archipel) in de Atlantische oceaan. Kaapverdië is gelegen ten zuiden van de Canarische eilanden op circa 600 kilometer van de Afrikaanse kust. Het land, officieel genaamd “Cabo Verde” is een voormalige Portugese kolonie en heeft ongeveer 500.000 inwoners. De officiële taal is Portugees en net zoals Brazilië is de bevolking gemixt. Evenveel Kaapverdianen wonen in het buitenland als in het land zelf. Onder andere in de Verenigde Staten, Portugal, Italië en Nederland. De banden met Nederland zijn hierdoor nauw.

 

Het is ongeveer 6,5 uur vliegen vanaf Schiphol

Democratie

Het land, voluit de “República de Cabo Verde”, is een republiek en een van de stabielste democratieën in Afrika.Het land staat op nummer 31 in de wereld voor meest democratische landen. Vierjaarlijks houdt worden parlement en presidentsverkiezingen gehouden die eerlijk en probleemloos verlopen. Verder geniet het land vrije pers, lage criminaliteit en lage corruptie. Het staat qua corruptie tussen Malta en Costa Rica en doet het beter dan onder andere Hongarije, Slowakije en Kroatie.

Hoofdstad

De hoofdstad van Kaapverdië is Praia op het eiland Santiago. Hier woont de helft van de Kaapverdiaanse bevolking.

Taal

De officiële landstaal van Kaapverdië is Portugees. Dit wordt gesproken in de regering, banken en bij officiële aangelegenheden. Op straat spreekt men vooral Kaapverdiaans Creools of kortweg “Creolu”. Creolu is een mix van Portugees, Afrikaanse en eigentijdse woorden.

Tijdzone

Het tijdverschil met Nederland is beperkt. In Kaapverdië is het ’s winters twee uur later dan in Nederland, en ’s zomers 3 uur. (De tijdzone van Kaapverdie is UTC -1)

Vliegtijd

Kaapverdië is gemiddeld ongeveer 6,5 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Munteenheid

De munteenheid in Kaapverdië is “Escudo”. De wisselkoers is vast ten opzichte van de euro; 1 euro is 110 escudo. Makkelijk trucje om te onthouden is dat een escudo ongeveer evenveel waar is als een eurocent. Dus 100 escudo is ongeveer een euro.

Menu