Kaapverdië
Kaapverdië

Criminaliteit in Kaapverdië?

criminaliteit kaapverdie
Dit zeggen andere reizigers

Criminaliteit – Onze adviezen m.b.t. criminaliteit

Ik heb de eilanden anderhalf jaar bevaren. Wat je kunt verwachten aan criminaliteit, als het al voorkomt, is kleine vermogenscriminaliteit.

Ik heb zelf minimale overlast meegemaakt. Wat benzine diefstal. Een keer is mijn bijboot geleend zonder toestemming en aan een boei terug vastgebonden. Ik zou de bijboot voor de zekerheid wel vastmaken, hoewel ik dat zelf nooit deed. Ik ken bijna geen verslagen van gewelddadige criminaliteit.

Onze adviezen over veiligheid:

  • Maak wat lokale vrienden.
  • Groet iedereen op de dok, zo maak je vrienden. Bom dia, (goedendag) tud dret (alles goed)?
  • Strooi niet met geld, maar wees geen krent (it’s a fine line).
  • Hoe rijker je overkomt, hoe meer je in de kijker loopt natuurlijk. Op een kleine boot heb je meestal iedereen meteen mee.
  • Op de geïsoleerde eilanden als São Nicolau en Santo Antão, geef iemand een euro om een beetje op je dinghy te letten. Kweek je meteen wat goodwill. Hoe geïsoleerder, hoe puurder en minder criminaliteit.
  • Als je al beroofd zou worden, wees geen held en geef je spullen af.

Landen waar ik ben geweest die ik veel gevaarlijker acht en ook langduriger was zijn Panama en Brazilië. Dus je kunt je afvragen waarom mensen daar zonder veel omkijken heen gaan maar van Kaapverdië zo een issue maken.

Frank zijn ervaringen

"Heel erg bedankt voor je uitgebreide antwoord. Je hebt me (en zeker mijn vrouw) zeer gerust gesteld! Ik weet zeker dat we heerlijk gaan genieten van Kaapverdie. Bedankt ook voor de tips. Ik wens jullie alle goeds en wie weet komen we elkaar eens ergens tegen.

Inmiddels heb ik 5 weken op de verschillende Kaapverdische eilanden doorgebracht (waarvan bijna 4 met m’n gezin), en we hebben genoten! Van criminaliteit hebben we helemaal niets gemerkt, in tegendeel zelfs! In totaal hebben we 7 eilanden bezichtigd, we hebben 3 dagen bij Etienne doorgebracht, en daarbij heel veel van Santiago gezien, de Monte Gordo beklommen, St. Antão is schitterend. De Caipirinha is lekker! De zelf gevangen vis was heerlijk, enz. Kortom een geweldige vakantie!"