Menu
Contact

Waar ligt Kaapverdie

Ontdek de eilanden

Waar ligt Kaapverdië?

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar. De eilandengroep ligt op 700 kilometer ten Westen van Senegal, voor de Westkust van Afrika en 1.500 kilometer ten Zuid Westen van de Canarische eilanden.

Hoe groot zijn de Kaapverdische eilanden?

De Kaapverdische eilanden variëren in grootte van het 35km² kleine Brava tot het eiland Santiago, dat met krap 1.000 m², bijna zo groot is als de provincie Utrecht. Daarbij zorgen de bergen ervoor dat het daadwerkelijke oppervlakte aanzienlijk groter is dan eenzelfde gebied in Nederland.

Kaapverdië, de Canarische eilanden, Madeira en de Azoren

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent de gelukzalige eilanden. Macaronesië is een gebied van vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan. Hieronder vallen naast Kaapverdië ook: de Azoren, Portugal, Madeira, de Canarische Eilanden en de onbewoonde Ilhas Selvagens.

Bovenwindse en benedenwindse eilanden

De Kaapverdische eilanden vormen een soort op z’n zij liggende V en worden in twee verschillende groepen ingedeeld. De bovenwindse eilanden of Ilhas do Barlavento en de benedenwindse eilanden of Ilhas do Sotavento.

Groene eilanden en woestijneilanden

De verschillen tussen de Kaapverdische eilanden zijn enorm; van groen en vruchtbaar tot woestijnachtig en droog. Soms zie je dit verschil bij eilanden die slechts 20 kilometer van elkaar af liggen. De eilanden Santo Antão, Santiago, Brava en Fogo bijvoorbeeld, hebben bergen tot 3 kilometer hoogte. Deze creëren microklimaten die zorgen voor groene valleien en zelfs meren. De oudere eilanden zoals Sal, Boa Vista en Maio zijn door erosie afgevlakt en droog. Hier regent het vrijwel nooit en is het landschap woestijnachtig met witte zandstranden.

 

Ontdek de eilandengroep in de Atlantische Oceaan

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!