Menu
Contact

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Alle informatie over veiligheid

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven. In Kaapverdië zijn net als in Nederland wel plekken waar je beter op moet letten dan elders. En incidenten komen – net als in Nederland – voor. Incidenten, als ze al voorkomen vinden met name plaats in Praia en in mindere mate in Mindelo op Sao Vicente

 

Veiligheidsgevoel en algemene tips

Kaapverdië ligt niet in Europa, en voor sommige mensen is dat best spannend. Misschien ook daarom dat het veiligheidsgevoel erg belangrijk is. Om het te vergelijken, de Kaapverdische eilanden zijn veiliger dan Rotterdam, Amsterdam, Brazilië, Turkije, Napels en New York. Dat zijn allemaal plekken waar honderdduizenden mensen onbezorgd naartoe gaan, dus maak geen zorgen en gebruik je gezonde verstand. Criminaliteit komt voor, maar niet meer dan in deze plekken, dus zoals ze in Kaapverdië zeggen “no stress”.

Ervaringen Joshua met criminaliteit in Kaapverdië

Ik woonde meer dan een jaar in Kaapverdie en bezocht bijna alle eilanden. Ik heb inmiddels al een paar jaar een Kaapverdiaanse vriendin. In de tijd dat ik er woonde heb ik er twee keer een incident meegemaakt. Eén keer liet ik mijn jas in een discotheek. Die werd gevonden en teruggebracht door de politie, maar het geld was wel uit mijn portemonnee. De tweede keer nam iemand zonder toestemming ’s nachts mijn bijboot. Ik dacht dat deze was gestolen, maar hij bleek geleend te zijn voor een noodgeval en verderop vastgebonden.

Tips van Joshua

Glimlach en wees vriendelijk naar de mensen, dat schept goede vibes, en Kaapverdianen zorgen voor je. Neem geen waardevolle spullen mee tijdens het stappen en neem ‘s nachts de taxi terug in Sao Vicente of Praia. Portemonnee in het hotel laten, alleen geld voor de avond mee op stap in een kleine stap-portemonnee, als je wat verliest, ben je niet meteen ook al je passen kwijt. Noteer deze telefoonnummers voor noodgevallen: 130 voor het ziekenhuis, 131 voor de brandweer en 132 voor de politie. Tenslotte, mensen zullen wellicht naar je kijken als toerist. Dit doen ze vooral op de niet-toeristische eilanden waar niet zoveel toeristen komen. Bedenk dat dit vaak nieuwsgierigheid is. Een lach of een groet wordt zeer gewaardeerd. In Kaapverdië wordt een beetje vriendelijkheid al snel beloond met een zee aan warmte.

Ervaringen Frank met veiligheid in Kaapverdië

Frank voer met een klein zeiljacht rond op de Kaapverdische eilanden. Hij schrijft: “Inmiddels heb ik 5 weken op de verschillende Kaapverdische eilanden doorgebracht ( waarvan bijna 4 met m’n gezin ), en we hebben genoten! Van criminaliteit hebben we helemaal niets gemerkt, in tegendeel zelfs! In totaal hebben we 7 eilanden bezichtigd, we hebben 3 dagen bij Etienne doorgebracht, en daarbij heel veel van Santiago gezien, de Monte Gordo beklommen, St. Antao is schitterend. De cainpirinha is lekker! De zelf gevangen vis was heerlijk, enz. Kortom een geweldige vakantie!! Boot ligt nu in Mindelo, en richting eind van het jaar verder naar Brazilië. Ik ben een uitgebreid reisverslag / nieuwsbrief over Kaapverdie aan het schrijven, als je het leuk vind om dat te ontvangen moet je dat even via de site opgeven.”

Op vakantie naar Kaapverdië

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!