Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Zijn er haaien in Kaapverdië?

Alles wat je moet weten over haaien in Kaapverdië

Zijn er haaien in Kaapverdië?

10 soorten haaien in Kaapverdië

Kaapverdië is een archipel in de Atlantische oceaan, 800 kilometer van de Westkust van Afrika. De eilanden rondom de Kaapverdische Eilanden zijn vruchtbaar met grote hoeveelheden tropische vis. Denk aan pelagische roofvissen zoals Tonijn, Blue Marlin, Zwaardvis maar ook rifvissen zoals de Grouper. Al deze activiteit van vissen trekt ook de Apex predators aan, er zijn dus haaien in en rondom Kaapverdie. Hier vind je alles wat je wilt weten over haaien in Kaapverdië.

Zijn er haaien in Kaapverdië? - Zee

Zijn er haaienaanvallen in Kaapverdië?

Door de overdaad aan vis in Kaapverdie zijn de haaien, dolfijnen en andere soorten weldoorvoed. Er komen daarom geen haaienaanvallen voor op de eilanden. De enige plek waar het onverstandig is te zwemmen is het onbewoonde eilandje Razo, 180 kilometer ten westen van Sal. Dit is een kraamkamer voor diverse haaiensoorten. Hoewel zwemmen kan, is er een jaar of 15 geleden een speervissende Fransman gebeten. 

Is zwemmen veilig in Kaapverdië?

Ja, zwemmen is veilig. Je kunt prima in de wateren van alle bewoonde eilanden het water in. Op het strand van Sal Santa Maria, Boa Vista Sal Rei en Laginha Sao Vicente zijn veilig. Wel drie adviezen voor als je gaat zwemmen:

  1. Let op de routes van duikers, speed boten en jet ski’s; de kapiteins letten niet altijd op.
  2. Als er hoge deining is na een Westerstorm, dan kan het water onveilig worden. Neem het zekere voor het onzekere en blijf uit de buurt van het water i.v.m. krachtige golven.
  3. Als je bij meer afgelegen stranden bent, check voor stroming. Als je wordt meegenomen door stroming, zwem nooit tegen de stroom, altijd dwars op de stroom. Vaak zijn het circulaire stromingen en spoel je vanzelf weer aan.

Drie bekendste soorten haaien in Kaapverdië

  1. Verpleegster haai: een liefelijke haaisoort die maximaal drie meter lang wordt.
  2. Walvishaai: een grote ongevaarlijke haaisoort zonder tanden die leeft van plankton
  3. Tijgerhaai: een alleseter en een van de weinige soorten haaien die ook gevaarlijk kan zijn voor mensen.

Duiken met haaien in Kaapverdië

Het mooiste is natuurlijke om met haaien te duiken in Kaapverdië.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties