Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Carnaval Kaapverdië

Tijd om te feesten

Carnaval Kaapverdië

Kaapverdië viert carnaval groots

Het carnaval in Kaapverdië is een van de beste tropische carnavals ter wereld. Voor tropisch carnaval zijn er drie hotspots in de wereld: Brazilië, Trinidad & Tobago en Kaapverdië. In tegenstelling tot het Braziliaanse carnaval is het Kaapverdiaanse carnaval (nog) niet gecommercialiseerd. Een jaar lang werken de groepen toe naar het carnaval en het “carnaval de Cabo Verde” wordt groots gevierd tijdens en in de weken voorafgaand aan het carnaval.

Oefenen voor het carnaval

In Mindelo zijn de weken voor het carnaval groepen die elkaar op speelse wijze uitdagen voor de jaarlijkse prijs. Op straat ontstaan spontane optochten met drums, exotische kostuums en dans. Op pleintjes zie je uitbundige danseressen in Mardi Gras-outfits. Locals oefenen vaak op straat al hun dansroutines en prepareren hun kostuums. De muziek, die in het DNA van de Kaapverdianen zit, is overal te horen.

Waar spektakel

En als het eenmaal begint, is Kaapverdië in de ban van het carnaval. Daarbij is Mindelo op het eiland São Vicente de beste plek om het te vieren. Vaak ontstaan spontaan op straat optochten. En er heerst een bijzonder gevoel van saamhorigheid. Het is een waar spektakel met grote, lange parades, met exotische felgekleurde outfits waarbij jong en oud op straat dansen.

Carnaval Kaapverdië optocht

Wanneer is carnaval in Kaapverdië?

In 2021 begint het carnaval officieel op 14 februari.

In 2022 begint het carnaval officieel op 27 februari.

Alvast in de stemming komen voor carnaval? beluister hier onze kaapverdische muziek-playlist!

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties