Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Wat is Macaronesië?

Kaapverdië, Azoren en Madeira

Wat is Macaronesië?

Kaapverdie maakt deel uit van Macaronesië. Deze term komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden. Wat kenmerkend is voor Macaronesie is onder andere de ligging en geografie, de vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan bestaat uit:

Macaronesië heeft eilanden van vulkanische oorsprong

Wat Macaronesie bijzonder maakt is dat ondanks dat deze eilandengroepen op grote afstand van elkaar liggen, ze opvallend veel overeenkomsten hebben. Ten eerste zijn ze van vulkanische oorsprong. Dat is doordat ze – net als Hawaï – liggen op geologische hotspots waar magma omhoog komt en af toe uitbarst en een nieuw eiland vormt. Zo staat op Fogo Pico do Fogo, een vulkaan die met 2.829 meter het hoogste punt van Kaapverdië vormt. Deze vulkaan barstte in 2014 voor het laatst uit. Hierbij kwam gelukkig niemand om, maar werden wel hele dorpen door de lava verzwolgen.

Wat is Macronesië? | Vulkaan
Pico do Fogo

Macaronesië heeft endemische planten en dieren

Wat Macaronesie ook typeert is dat door de geïsoleerde ligging van de Macaronesische eilanden er veel endemische, in een eigen gebied voorkomende, planten en diersoorten aanwezig zijn. Niet alleen per archipel, soms zelfs per eiland. Omdat er veel soorten uniek voor dit gebied zijn, zijn op Kaapverdië diverse plekken aangewezen als beschermd natuurgebied.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties