Menu
Contact

Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De gelukzalige eilanden

Bel met ons Contact via Whatsapp Stuur ons een e-mail

Wat is Macaronesië?

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden. Dit is een vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Hieronder vallen:

  • Azoren – Portugal
  • Madeira – Portugal
  • Ilhas Selvagens (Portugees voor “Wilde Eilanden”) – Portugal
  • Canarische Eilanden – Spanje
  • Kaapverdië - Portugal

Macaronesië heeft eilanden van vulkanische oorsprong

Ondanks dat deze eilandengroepen op grote afstand van elkaar liggen, hebben ze opvallend veel overeenkomsten. Ten eerste zijn ze van vulkanische oorsprong. Dat is doordat ze – net als Hawaï – liggen op geologische hotspots waar magma omhoog komt en af toe uitbarst en een nieuw eiland vormt. Zo staat op Fogo Pico do Fogo, een vulkaan die met 2.829 meter het hoogste punt van Kaapverdië vormt. Deze vulkaan barstte in 2014 voor het laatst uit. Hierbij kwam gelukkig niemand om, maar werden wel hele dorpen door de lava verzwolgen.

Macaronesië heeft endemische planten en dieren

De andere overeenkomst is dat door de geïsoleerde ligging van de Macaronesische eilanden er veel endemische, in een eigen gebied voorkomende, planten en diersoorten aanwezig zijn. Niet alleen per archipel, soms zelfs per eiland. Omdat er veel soorten uniek voor dit gebied zijn, zijn op Kaapverdië diverse plekken aangewezen als beschermd natuurgebied.

Het authentieke Afrika ontdekken

Het beste van Santiago

8 dagen
1 eiland: Santiago
vanaf € 970 p.p.

Strand, muziekcafés en wandelen

8 dagen
2 eilanden: Sal São Vicente
vanaf € 1100 p.p.

Strand & authentiek Afrika

8 dagen
2 eilanden: Sal Santiago
vanaf € 1195 p.p.