Menu
Contact

Accommodaties

Waar verblijf jij het liefst?

Casa’s in Kaapverdië

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers. Vrijwel altijd zijn er privé badkamers en wc’s. Een casa is authentiek, kleinschalig en er is warm contact met de eigenaars. Ze geven je tips, en tricks en helpen je op weg. Casa eigenaars stimuleren vaak de lokale economie door schooltjes te steunen, met onderwijs en het eerlijk betalen en opleiden van lokaal personeel.

Boetiek hotels in Kaapverdië

Een boetiek hotel in Kaapverdië is een hotel in een bijzondere stijl of rond een apart thema. Veel boetiek hotels kiezen een koloniale stijl of Kaapverdische stijl. Maar sommige zijn juist modern, of Fusion met een mix van Afrikaanse en moderne accenten. Je vindt ze dus in allerlei karakteristieke uitvoeringen. De reviews van de boetiek hotels zijn de hoogste in Kaapverdië.

Kleine hotels en Bed & Breakfasts in Kaapverdië

In Kaapverdië zijn er relatief veel kleine hotels of Bed & Breakfast. De kwaliteit hiervan wisselt sterk. De stijl is vaak wat simpel, de service wisselt van absoluut belabberd tot uitstekend.

Middelgroot hotel

De middelgrote hotels met tussen de 15 en 50 kamers in Kaapverdië zijn meestal de wat strakkere hotels waar je geen contact meer hebt met de eigenaars. De service is meestal goed, afhankelijk van de prijscategorie. De warmte is uiteraard wat minder doordat het hotel groter is.

Strandhotel

Kaapverdie heeft een aantal uitzonderlijk goede middelgrote strandhotels. Gelegen aan het strand maar geen afgezonderd resort. Op Sal is Morabeza een goed voorbeeld, precies in het dorpje. Maar ook Odjo de Agua is erg comfortabel.

All Inclusive Resorts

Dit zijn de mega resorts die je enkel vindt op de eilanden Sal en Boa Vista, en dan vooral ver van de bewoonde wereld. Je kunt hier onbeperkt eten en drinken en kan een strakke organisatie verwachten terwijl je samen met duizenden andere vakantiegangers de dagelijkse gang maakt van de hotelkamer naar het strand en weer terug. Deze hotels dragen zeer weinig bij aan de Kaapverdische economie, en door klachten over uitbuiting van het personeel neemt de weerstand onder de bevolking over deze vorm van toerisme toe.

Op vakantie naar Kaapverdië

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00
Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!