Menu
Contact

Accommodaties

Waar verblijf jij het liefst?

Bel met ons Contact via Whatsapp Stuur ons een e-mail

Casa’s in Kaapverdië

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers. Vrijwel altijd zijn er privé badkamers en wc’s. Een casa is authentiek, kleinschalig en er is warm contact met de eigenaars. Ze geven je tips, en tricks en helpen je op weg. Casa eigenaars stimuleren vaak de lokale economie door schooltjes te steunen, met onderwijs en het eerlijk betalen en opleiden van lokaal personeel.

Boetiek hotels in Kaapverdië

Een boetiek hotel in Kaapverdië is een hotel in een bijzondere stijl of rond een apart thema. Veel boetiek hotels kiezen een koloniale stijl of Kaapverdische stijl. Maar sommige zijn juist modern, of Fusion met een mix van Afrikaanse en moderne accenten. Je vindt ze dus in allerlei karakteristieke uitvoeringen. De reviews van de boetiek hotels zijn de hoogste in Kaapverdië.

Kleine hotels en Bed & Breakfasts in Kaapverdië

In Kaapverdië zijn er relatief veel kleine hotels of Bed & Breakfast. De kwaliteit hiervan wisselt sterk. De stijl is vaak wat simpel, de service wisselt van absoluut belabberd tot uitstekend.

Middelgroot hotel

De middelgrote hotels met tussen de 15 en 50 kamers in Kaapverdië zijn meestal de wat strakkere hotels waar je geen contact meer hebt met de eigenaars. De service is meestal goed, afhankelijk van de prijscategorie. De warmte is uiteraard wat minder doordat het hotel groter is.

Strandhotel

Kaapverdie heeft een aantal uitzonderlijk goede middelgrote strandhotels. Gelegen aan het strand maar geen afgezonderd resort. Op Sal is Morabeza een goed voorbeeld, precies in het dorpje. Maar ook Odjo de Agua is erg comfortabel.

All Inclusive Resorts

Dit zijn de mega resorts die je enkel vindt op de eilanden Sal en Boa Vista, en dan vooral ver van de bewoonde wereld. Je kunt hier onbeperkt eten en drinken en kan een strakke organisatie verwachten terwijl je samen met duizenden andere vakantiegangers de dagelijkse gang maakt van de hotelkamer naar het strand en weer terug. Deze hotels dragen zeer weinig bij aan de Kaapverdische economie, en door klachten over uitbuiting van het personeel neemt de weerstand onder de bevolking over deze vorm van toerisme toe.

Op vakantie naar Kaapverdië

De mooiste stranden van Kaapverdië

15 dagen
3 eilanden: Santiago Boa Vista Sal
vanaf € 1520 p.p.

Het beste van Santiago

8 dagen
1 eiland: Santiago
vanaf € 970 p.p.

Strand, muziekcafés en wandelen

8 dagen
2 eilanden: Sal São Vicente
vanaf € 1100 p.p.