Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Veelgestelde vragen

Medisch

Is Kaapverdië vrij van Malaria?
Is Kaapverdië vrij van Malaria?

Er is vrijwel geen Malaria in Kaapverdië. Er zijn relatief weinig muggen. In het verleden zijn er wel enkele mensen geweest die Malaria van het vasteland naar Santiago hebben gebracht. Over het algemeen nemen mensen die naar Kaapverdië gaan géén malariapillen mee. Voor de meest up to date informatie is het Amerikaanse CDC het beste punt om te raadplegen. Nederlandse GGD en informatie aanbieders zijn minder up to date.

Welke vaccinaties heb je nodig voor Kaapverdië?
Welke vaccinaties heb je nodig voor Kaapverdië?

Er zijn geen inentingen die verplicht zijn, behalve als je in de 7 dagen voor je verblijf in Kaapverdië in een land geweest bent waar gele koorts voorkomt, dan is die voor gele koorts wel verplicht. De GGD heeft wel een aanvullend advies: zij bevelen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A (besmettelijke geelzucht) vaccinaties aan. De meeste Nederlanders hebben die al bij het Rijksvaccinatieprogramma. Check wel even of je deze moet verlengen bij de GGD.

Hoe zijn de medische voorzieningen in Kaapverdië?
Hoe zijn de medische voorzieningen in Kaapverdië?

In Kaapverdië zijn adequate medische voorzieningen. In Kaapverdië kun je het beste terecht bij een privé kliniek of “Clinica Privada”. Deze kleinschalige ziekenhuizen bieden 24 uur per dag zorg van hoogstaand niveau. Je wordt er vaak snel en efficiënt geholpen.  Je hoeft niet zoals in Nederland eerst langs de huisarts. Op de dunbevolktere eilanden is het aanbod beperkter maar nog steeds adequaat. Voel je je niet lekker vraag dan om hulp bij de receptie van je accommodatie. Zij zullen je doorverwijzen naar een privé kliniek in de buurt. Ga naar alle vragen

Is Kaapverdië veilig van ebola?
Is Kaapverdië veilig van ebola?

Ja, er is nog nooit ebola in Kaapverdië geweest.