Kaapverdië
Kaapverdië

Waarom eilandhoppen in Kaapverdië?

Kaapverdie vakantie tips eilandhoppen
4 redenen waarom eilandhoppen een goed idee is

Dit zijn onze 4 redenen waarom eilandhoppen in Kaapverdië een goed idee is: 

1. Elk eiland kun je ontdekken

Kaapverdië heeft veel te bieden. Van de altijd rokende actieve Fogo vulkaan, tot de witte zandstranden op Sal, de bruisende cultuur op Sao Vicente en de groene bergen van Santiago. Elk eiland is anders, en dat maakt eilandhoppen op Kaapverdië tot een unieke ontdekkingstocht.

(trouwens) Ik ben niet geheel objectief...

Ik zeilde in 2011 naar Kaapverdië met mijn zeiljachtje Hope, op reis rond de wereld. Ik werd verliefd op de archipel en niet veel later op mijn vriendin Katia. Ik woonde en werkte ruim een jaar op de eilanden. En zelfs nu, na zes jaar wereldzeilen blijft de eilandengroep in mijn hart. Helemaal objectief ben ik dus niet ?

2. De eilanden zijn ongerept

De Kaapverdische eilanden kennen nog relatief weinig toerisme. Er zijn genoeg bruisende leuke stadjes, marktjes en mooie stranden maar je kunt hier ook dat alleen op de wereld gevoel ervaren. En dat… Dat is gewoon vet.

3. Super warme mensen

Kaapverdianen hebben een woord dat een mix is tussen gezelligheid en wees welkom en dat is Morabeza. Dat betekent dat je als bezoeker oprecht welkom bent en Kaapverdianen blij zijn om je te zien komen. Een kleine glimlach en je krijgt al snel een zee aan warme terug. Als je gaat eilandhoppen zul je zien dat hoe mensen dat invullen per eiland net een beetje verschilt ?

4. Veel activiteiten

Wat kun je doen tijdens een rondreis in Kaapverdië?  Op het water kun je surfen, windsurfen, Kite surfen. In het water kun je zwemmen, snorkelen en duiken. Op het land kun je wandelen, hiken, quad bike touren, met de 4 x 4 rondcrossen. Verder kun je cultureel live muziek beluisteren, heerlijk eten, marktjes bezoeken. En… wat dacht  je van een rumstokerij bezoeken?

Rondreizen door ons samengesteld