Menu
Contact

Eilandhoppen (Rondreis)

Door de verschillende microklimaten heeft Kaapverdië ontzettend veel te bieden

Ons idee van de perfecte rondreis:

  • Ervaar de verschillen tussen de eilanden en geniet van spectaculaire uitzichten en de mooiste stranden
  • Al je transfers en de leukste accommodaties vooraf goed geregeld
  • Reis duurzaam, 100% Fair Travel en lever een positieve bijdrage aan het land
"Wat een reis naar Kaapverdië uniek maakt, is de verschillen tussen de eilanden. Van lange zandstranden en ruige bergen tot een spectaculair vulkaanlandschap - de eilanden zijn allemaal anders."
Natasja
De Kaapverdië specialist

Een onvergetelijke reis door Kaapverdië

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

  • Ervaar de verschillen tussen de eilanden en geniet van spectaculaire uitzichten en de mooiste stranden
  • Al je transfers en de leukste accommodaties vooraf goed geregeld
  • Reis duurzaam, 100% Fair Travel en lever een positieve bijdrage aan het land

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00

Eilanden van Kaapverdië

Kaapverdië is een geweldige plek voor een rondreis. De Kaapverdische archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden. Deze eilanden worden vaak in twee gedeeld. De noordelijke eilandengroep (Barlavento) bestaat uit Sal, Boa Vista, São Vicente, Santo Antão en São Nicolao. En de zuidelijke eilandengroep (Sotavento) bestaat uit Maio, Santiago, Fogo en Brava. De microklimaten op sommige van de eilanden zorgen ervoor dat ze qua landschappen enorm van elkaar verschillen. Hieronder hebben we een korte samenvatting over wat je per eiland kunt verwachten. Waar begint jouw rondreis?

Sal - Zon, zee en strand

Dit eiland is perfect voor een strandvakantie. De azuurblauwe zee, zandstranden en het vissersdorpje Santa Maria zorgen voor een ontspannen sfeer zodat jij helemaal kunt relaxen. Ook vind je goede restaurantjes met verse vis, muziekcafés en een surfschool. Ideaal als je wilt genieten van zon, zee en strand!

Boa Vista - strand en woestijn

Net als Sal is Boa Vista een fijne plek om te relaxen op het strand of de onderwaterwereld van Kaapverdië te ontdekken. Je kunt in het plaatsje Sal Rei zwemmen, snorkelen en surfen. Verder is het leuk om het eiland te ontdekken door bijvoorbeeld quads te huren. Zo kom je verlaten stranden, oude vissersbootjes en ruige rotsen langs de kustlijn tegen.

São Vicente - het culturele hart

Dit is het culturele hart van Kaapverdië. De stad Mindelo is heel levendig door de kleurrijke koloniale huisjes, muziekcafés en exotische markten. Ook zijn op São Vicente verschillende festivals en natuurlijk een keer per jaar de bruisende carnaval.

Santo Antão - het exotische paradijs

Ontdek het exotische paradijs van Kaapverdië - alleen per veerboot bereikbaar vanaf São Vicente. Met haar spectaculaire berglandschappen, steile kliffen en ruige kustlijn is dit een uitermate geschikte plek om te wandelen.

São Nicolau - Tropische valleien

Een uniek landschap met roodbruine marslandschappen en tropische valleien. Je kunt Monte Gorde beklimmen voor een spectaculair uitzicht van het eiland. Op heldere dagen kun je zelfs vanaf dit eiland São Vicente, Santo Antão en Santa Luzia zien.

Maio - witte zandstranden

Maio is een klein woestijneiland met ongerepte witte zandstranden waar Caretta Caretta schildpadden zich graag nestelen. Er zijn nog weinig toeristen op Maio, waardoor je hier heerlijk kunt bijkomen van het dagelijkse leven. In de kleine dorpjes vind je gastvrije en vriendelijke Kaapverdianen.

Santiago - het veelzijdige eiland

Dit is het grootste eiland en verrassend door haar veelzijdigheid. Een eiland met een rijke geschiedenis en indrukwekkende natuur. Ideaal om door de bergen te wandelen door of bij te komen aan het strand in Tarrafal. Ook vind je hier de oude hoofdstad van Kaapverdië, Cidade Velha. Deze is sinds 2009 toegevoegd aan de Unesco werelderfgoedlijst.

Fogo - het vulkaaneiland

Op Fogo vind je bossen, maanlandschappen en in het midden de altijd rokende Pico do Fogo. Deze actieve vulkaan die bijna drie kilometer boven zeeniveau piekt, maakt Fogo tot een uniek eiland dat met bijna niets ter wereld te vergelijken is.

Brava - het verborgen eiland

Dit is het verborgen eiland en wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen. Dat merk je ook. Buiten het personeel bij de accommodaties zijn er maar weinig mensen die een andere taal dan Creools spreken. Hier is het alsof de tijd stil heeft gestaan en vind je het authentieke Kaapverdië.