Menu
Contact

Kaapverdië

De Kaapverdië specialist. Profiteer van onze kennis en ervaar met ons een fantastische vakantie.

Een Kaapverdië vakantie bij onze reisorganisatie

  • Ontdek het echte Kaapverdië. Geen groepsreis, wel alles goed geregeld en met een lokaal team dat alles voor je kan regelen (benaderbaar via Whatsapp).
  • Creëer bij ons de Kaapverdië vakantie die bij je past. Kleinschalige accommodaties en transfers, eilandhoppen naar de mooiste plekjes.
  • Fair Travel op reis. Als je bij ons boekt, compenseer je automatisch CO2, steun je de lokale bevolking en draag je bij aan ontwikkeling van Kaapverdië.
Ik bezoek Kaapverdië regelmatig. Samen met mijn collega's zorg ik dat je de Kaapverdië vakantie ervaart die bij je past. Of je nu voor het strand komt, avontuur, natuur, cultuur of een combinatie.
Lisa
Kaapverdië

Kaapverdië

Vertel je reisplannen

Wat je plannen ook zijn, wij helpen je graag

Wij gaan vertrouwelijk om met jouw e-mail adres.
Géén spam of andere verkoop praatjes.

  • Ontdek het echte Kaapverdië. Geen groepsreis, wel alles goed geregeld en met een lokaal team dat alles voor je kan regelen (benaderbaar via Whatsapp).
  • Creëer bij ons de Kaapverdië vakantie die bij je past. Kleinschalige accommodaties en transfers, eilandhoppen naar de mooiste plekjes.
  • Fair Travel op reis. Als je bij ons boekt, compenseer je automatisch CO2, steun je de lokale bevolking en draag je bij aan ontwikkeling van Kaapverdië.

Goed geregeld

   
085 - 029 05 87 maandag t/m donderdag van 09:00 tot 21:00
vrijdag van 09:00 tot 18:00
zaterdag van 10:00 tot 17:00

Kaapverdië

Kaapverdië, ook wel bekend als de Kaapverdische eilanden of Cabo Verde, is een eilandenarchipel voor de Westkust van Afrika. Deze eilandengroep bestaat uit negen bewoonde eilanden. De microklimaten op de eilanden zorgen ervoor dat ze qua landschappen enorm van elkaar verschillen. Zo heeft Kaapverdië woestijneilanden met uitgestrekte stranden, maar ook bergachtige landschappen met groene hellingen en valleien. Elk eiland heeft een uniek karakter, waardoor Kaapverdië een ideale plek is om een rondreis te maken.


De temperatuur schommelt het hele jaar tussen de 24-28 graden. Ook zijn er maar een beperkt aantal regendagen per jaar - perfect voor een zonvakantie dus. Door de diverse microklimaten verschilt het klimaat natuurlijk wel een beetje per eiland. Meer informatie over het klimaat van Kaapverdië vind je hier.


Als je Kaapverdië bezoekt, ontdek je snel dat er een unieke sfeer hangt. De Kaapverdische cultuur is namelijk een mix van Afrikaanse en Portugese cultuur. Toen de Portugese ontdekkingsreizigers onderweg naar Brazilië waren, ontdekten zij deze eilandenarchipel in 1462. Tot hun verbazing waren de eilanden nog onbewoond. De Portugezen gebruikten deze eilanden voornamelijk als plek voor slavenhandel die zij uit West-Afrika haalden. Na een tijdje mixten de Portugezen met de Afrikanen en zo ontstonden de eerste Kaapverdianen, sommige met een donkere huid, blond haar en blauwe ogen.


De invloeden van de Koloniale tijd zijn ook nog steeds zichtbaar in de cultuur van Kaapverdië. Als je om je heen kijkt, zie je traditionele Afrikaanse marktjes, met daarnaast Mediterranische restaurantjes en vrolijk gekleurde huizen. Ook de taal die ze spreken, Crioulo (Kaapverdisch Creools), is een mengsel van Portugees en Afrikaanse talen.


Kaapverdianen zijn een hartelijk volk. Net als Nederland kent Kaapverdië een onvertaalbaar begrip, namelijk ‘Morabeza’ dit is een combinatie tussen ‘gezelligheid’ en ‘wees welkom’. Wanneer je naar een Kaapverdiaan lacht, krijg je een grote glimlach terug. Je voelt je al snel welkom. Verder zijn het behulpzame mensen en leven zij als gemeenschap waarin iedereen elkaar kent en helpt.

Vliegtijd Kaapverdië

Kaapverdië vanaf Nederland ongeveer 6,5 uur vliegen met een directe vlucht. Er zijn ook vluchten met een tussenstop in Lissabon of Casablanca.

Vervoer op de Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden verschillen sterk van elkaar. De eilanden verschillen ook erg in grootte. Om die reden krijg je de beste reiservaring, door te gaan eilandhoppen.

Muziek en artiesten in Kaapverdië

Kaapverdië is een klein land maar met grootse muziek en diverse internationaal bekende muzikanten.

Muggen in Kaapverdië?

Zijn er muggen in Kaapverdië? Waar moet je op letten? Hoe zit het met malaria, Zika en andere ziektes die door muggen verspreid worden?

Muziek en Carnaval

Het carnaval in Kaapverdië is een van de beste tropische carnavals ter wereld. Voor tropisch carnaval zijn er drie hotspots in de wereld: Brazilië, Trinidad & Tobago en Kaapverdië.

Dorpjes en steden

Er staan 24 grotere dorpen en steden in Kaapverdië. De grootste stad is Praia met ruim 160.000 inwoners, een van de kleinste is Fontinhas in Santo Antão.

Canarische, Azoren, Madeira en Kaapverdië (Macaronesië)

De Kaapverdische eilanden maken deel uit van Macaronesië. Dit komt uit het Grieks en betekent: gelukzalige eilanden.

Accommodaties

In Kaapverdië is een casa een kleine accommodatie met tussen de 3 en 10 kamers. De eigenaars van de casa wonen vaak bij of naast de casa, en de accommodatie bestaat uit kleine huisjes of kamers.

Cachupa

Cachupa is in de basis een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur.

ResiRest Kaapverdië

Het maakt niet uit waar je ter wereld bent, als je een vreemd land wil doorgronden is er een simpele shortcut die je direct naar het hart van hun cultuur brengt: ga eten bij locals.

Kaapverdie inentingen

Voor een vakantie naar Kaapverdië heb je meestal geen nieuwe vaccinaties en inentingen nodig.

Is Kaapverdië gevaarlijk?

Nee, Kaapverdië is niet gevaarlijk. Alle Kaapverdische eilanden zijn veilig tot zeer veilig en hebben weinig misdrijven.

Mooiste eiland van Kaapverdië

Het mooiste eiland van Kaapverdië is voor ons Santo Antão. Het is een exotisch en tropisch paradijs aan het einde van de wereld met spectaculaire natuur.

Weer in Kaapverdie

Het weer en het klimaat in Kaapverdië worden gekenmerkt door zon en een stevige bries, behalve in de zomer. De Kaapverdische Eilanden zijn warm, maar het is zelden heet doordat de zeelucht zorgt voor constante temperaturen.

Veerboot São Vicente en Santo Antão

Alles wat je moet weten over de veerdienst van São Vicente naar Santo Antão

Introductie wandelen in Kaapverdië

Kaapverdie, de exotische archipel kent negen eilanden waarvan er vier absoluut spectaculair zijn om te wandelen.

Waar ligt Kaapverdie

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan op 1.700 kilometer ten noorden van de evenaar.

Eten en drinken in Kaapverdië

Het eten en drinken in Kaapverdië is, net als de mensen, een echte smeltkroes van voornamelijk Portugese, Braziliaanse en Afrikaanse invloeden.

Kaapverdië veilig?

Kaapverdië is een veilig tot zeer veilig land en de inwoners staan bekend als een warm en sociaal volk.

Taal en cultuur in Kaapverdië

Kaapverdianen stammen af van onder andere Portugese, Afrikaanse en tal van andere voorvaderen.

Praktische Reisinformatie

Hier vind je alle reisinformatie die je over Kaapverdië moet weten

Natuur in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden hebben verschillende diersoorten - ook onderwater!