Twee dagen op het dromerig mooie Santo Antão

Na 3 jaar rond de wereld gezeild te hebben zijn we voor het eerst in lange tijd op vakantie in Katia's thuisland Kaapverdië. We besloten om een kort uitstapje naar het eiland Santo Antão te maken. Het ligt op een klein uur met de veerboot van São Vicente. We hadden helaas maar twee dagen tot onze beschikking, maar hebben er het maximale uitgehaald!

Ondanks we fantastische plekken hebben gezien over de hele wereld, bleef Kaapverdië in ons hart. We zijn blij om weer terug te zijn en willen er volop van genieten.

De veerboot doet er een uurtje over

De veerboot doet er iets minder dan een uur over naar Santo Antao

Een busje brengt ons naar Casa das Ilhas in de Paul vallei. Het zet ons af bij een klein slingerpaadje dat naar casa das Ilhas loopt.

slingerpaadje casa das ilhas

Na een fikse wandeling van 20 minuten zijn we bij Casa das Ilhas. Het ligt midden in de bergen en is ingebed in het groen.

Casa das Ilhas luchtfoto

Katelijne die Casa das Ilhas (mede) runt spreekt de lokale taal en cultuur vloeiend.

Katelijne

Hier in de bergen bij Casa das Ilhas groeit veel; aloë vera, bananen, suikerriet, papaya’s en meer. Bijna al het eten is biologisch en lokaal.

Aloe vera planten

Wij blijven het gek vinden dat 200 kilometer verder niets groeit in het dorre woestijnlandschap van Sal, terwijl het hier zo groen is.

Paul vallei 2

paul uitzicht

Casa das Ilhas heeft simpele, schone kamers met veel kleuren. Alles is ingericht op buiten in de natuur zijn: no stress en pure rust. Een prachtige uitvalsbasis om te voet de Paul vallei in te trekken.

Kamer

Na Casa das Ilhas nemen we de bus naar Ponta de Sol, zo genoemd omdat je hier de zonsopkomst en zonsondergang in zee kunt zien.

Ponte de Sol

In Ponta de Sol zijn we te gast bij Wim en Hilde. Ze wonen sinds vijf jaar in Kaapverdië en hebben een B&B opgezet op een manier die niet alleen goed is voor de gasten, maar ook (eerlijk) werk schept voor de lokale bevolking.

wim en hilde samen

Ik ben erg onder de indruk van de stijl van Wim en Hilde’s Bead & Breakfast “Coração” (hart), de stijl doet mij denken aan de miljardairs kust “Costa Smeralda” in Sardinië.

receptie

Kamer Ponte de Sol

Kamer ponte de sol 2

Het zijn vaak de details op een plek die de liefde van de eigenaars voor hun accommodatie laten zien.

muziek

wijn

Wim en Hilde hebben de afgelopen twee jaar hun Bead & Breakfast in stijl verbouwd. Ze zijn sinds kort weer open.

badkamertje

zwembad

Kaapverdië heeft 16 eilanden waarvan 9 bewoond. Na vijf jaar wereldzeilen ben ik nog geen ander land tegen gekomen waar de verschillen in geografie zo groot zijn als in Kaapverdië. Als je Kaapverdië dus echt wilt zien en ervaren, is het aan te raden sowieso 3 of meer eilanden te bezoeken.

Ponte de Sol

De ruige kust van Ponte de Sol is slechts een half uurtje rijden van de groene Paul vallei.

Als je de kans hebt, raden we je daarbij zeker ook Santo Antão aan. Neem contact op met ons op en we helpen je graag je vakantie samenstellen.

Menu