Essentieel voordat je boekt

Schok voor veel mensen Het is voor veel mensen bij aankomst een grote schok dat het vervoer tussen de eilanden ter plaatse lastig te regelen blijkt én duur is. Er is maar één eiland met een dagelijkse ferry dienst naar een ander eiland en dat is Sao Vicente. De rest van de verbindingen is per vliegtuig en […]

Schok voor veel mensen

Het is voor veel mensen bij aankomst een grote schok dat het vervoer tussen de eilanden ter plaatse lastig te regelen blijkt én duur is. Er is maar één eiland met een dagelijkse ferry dienst naar een ander eiland en dat is Sao Vicente. De rest van de verbindingen is per vliegtuig en behoorlijk prijzig als je ter plekke nog moet boeken. Een ter plaatse geboekte dagtrip Sal –  Fogo kost bijvoorbeeld € 250,- per persoon.  Als je meer eilanden wilt zien, is het daarom slim om vooraf te bedenken hoe en wat. Dat voorkomt hoge kosten als je er eenmaal bent.

Pakketreis / all inclusive

Als je voor een zonvakantie kiest zijn de eilanden Sal en Boa Vista de twee opties. Je kunt bij een zonvakantie vaak een pakketreis boeken met appartement of hotel boeken en vlucht, al dan niet op all inclusive basis. Twijfel je over all inclusive of niet? Restaurant bezoek op Sal en Boa Vista inclusief drankjes, kost je ongeveer € 20 – €50,- pp. Meer info over eten vind je hierAls je gewoon even lekker wilt ontsnappen aan de drukte en een weekje wilt genieten van de zee en het strand, dan is een pakketreis waarschijnlijk je voordeligste keus. Bedenk wel dat de pakketreizen naar Sal en Boa Vista gaan. Dit zijn (toeristische) strand eilanden maar niet veel meer dan dat. Voor informatie over wat de andere eilanden te bieden hebben klik hier.

Nationale Airlines TACV en TAP

De nationale airlines TACV (Cabo Verde) en TAP (Portugal) hebben door zware concurrentie hun tarieven drastisch moeten verlagen de laatste jaren en zijn bijna even goedkoop als de low cost airlines. In tegenstelling tot de low cost carriers kun je bijna alle eilanden met deze maatschappijen bereiken. TACV vliegt rechtstreeks vanuit Amsterdam en met TAP maak je een tussenstop in Lissabon.

Low Cost

De Low cost airlines hebben het vliegen naar de Kaapverdische eilanden de afgelopen jaren een stuk goedkoper gemaakt en dat is wel zo prettig. De keus qua bestemmingen is wel beperkt tot de twee zonvakantie eilanden Sal en Boa vista. Je vliegt al vanaf zo een  €250,- rechtstreeks op de zonvakantie eilanden Sal en Boa Vista. Een overzicht van de airlines vind je hier.

 

Menu