Onderwerp: Muziek

Ildo Lobo (rip) bezingt de melancholische melodieuze Morna. Deze Kaapverdische muziek doet sterk denken aan de Portugese Fado. Luister en geniet!

Zé Luis werd in 2012 in Kaapverdië ontdekt en is sterk in Morna. Hij brengt in Rasa "met zijn prachtige tenorstem een programma vol met swingende mazurkas en coladeiras en melancholieke mornas. Het is vooral de laatstgenoemde tegenhanger van de Portugese fado waarin hij excelleert."

Wereldberoemd in Kaapverdie Cordas do Sol  is wereldberoemd op de Kaapverdische eilanden maar minder daarbuiten. Een gemis voor wie de muziek niet kent want de muziek is prachtig en de teksten zo mogelijk nog mooier. Omdat de muziek in het Kaapverdiaans creools is een korte uitleg. Het eerste liedje bezingt de ziel van Kaapverdië en is een ode aan mamai […]

Sara Tavares is één van de vele artiesten van een nieuwe generatie die eigentijdse muziek maakt die toch voortkomt uit haar Kaapverdische roots. Tavares zingt in Creolo (lokale dialect), Portuguees en Engels en brengt swingende toegankelijke Kaapverdische muziek.

De bekendste artiest uit de Kaap Verden is zonder enige twijfel Cesária Évora. Cesária reisde de hele wereld over en trad op in tientallen landen op verschillende continenten. Cesária is bekend van haar prachtige dramatiche melodie, blote voeten, sigaar en te diep in het glaasje kijken. Ze is in december 2011 overleden maar haar muziek leeft voort.

Menu