Sara Tavares concerten – deze week in Nederland

Sara Tavares treedt vanaf donderdag op in Nederland voor de promotie van haar nieuwe album Fitxadu. Ze treedt onder andere op in Eindhoven, Rotterdam (De Doelen) en Groningen

Sara Tavares treedt op door heel Nederland

Sara Tavares treedt komende week op in Nederland voor de promotie van haar nieuwe album Fitxadu. Ze treedt onder andere op in Eindhoven, Rotterdam (De Doelen) en Groningen. Er zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Sara Tavares werd in 1978 geboren in de Portugese hoofdstad Lissabon. Haar ouders zijn echter geboren in Kaapverdie. Hoewel Sao Vicente de culturele hoofdstad van Kaapverdie heeft, is er dus ook buiten Kaapverdie veel Kaapverdisch talent.

Sara Tavares werd  voor het eerst bekend vanwege haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1994, en ontpopte zich daarna als een briljante muzikante die een geheel eigen stijl muziek liet klinken. Keer op keer bewees ze daarna met haar creativiteit en haar verassende muzikale invalshoeken, waar ze toe in staat is. In april kan het publiek in Nederland Sara tavares verwelkomen en  kennismaken met haar nieuwste geesteskind ‘Fitxadu’ wat vrij vertaald uit het Creolo betekent: iets wat nooit verloren zal gaan.

Unieke stijl

Tavares componeert en schrijft. Haar stijl is beïnvloed door met name Afrikaanse, Portugese en Noord-Amerikaanse wereldmuziek. Ze componeert in het Portugees en op het Portugees gebaseerde creoolse talen, maar schuwt ook het Engels niet.
Fitxadu is een album vol met verassende electronische invloeden en elementen met een kleurrijk palet aan gebruikte instrumenten. Tavares is een ware ambassadeur van emoties, melodieën, ritmes, geluidseffecten en woorden, maar verliest daarbij nooit haar eigen unieke oorspronkelijkheid uit het oog.

Album Fitxadu

Het elf nummers tellende album bevat muzikale samenwerkingen met diverse musici. Dit tekent andermaal haar kosmopolitisch karakter.o.a. de Angolese Paulo Flores en Toty Sa’Med,  de Kaapverdische Virgilio Varela, Loony Johnson, Princezito en Nancy Vieira, de Russische Bilan en tot slot Guinee-Bissauer Manecas Costa.

fitxadu-cover Sara Tavares

Het Britse magazine Taplas schreef onlangs over Sara Tavares:  “If the sunlight had a sound, it would sound like the voice of Sara Tavares” En zelf zijn wij ook al langer fan van Sara Tavares, hier kun je meer mooie nummers van Sara Tavares luisteren.

Menu