9 hoogtepunten Kaapverdische eilanden

De mooiste hoogtepunten en bezienswaardigheden van Kaapverdië voor je op een rij.

1. Sao Vicente Mindelo: Carnavalsweek

Als je de kans krijgt is het carnaval in Mindelo één van de meest intense feestweken die je kunt meemaken. De voorbereidingen duren het hele jaar en de hele gemeenschap in Mindelo doet mee. De feesten en parades beginnen enkele weken voor het officiële carnaval en nemen hand over hand in omvang toe naarmate de datum dichterbij komt.

Sao Vicente carnaval
De carnavalsdata zijn:

  • 2015: 15 februari
  • 2016: 7 februari
  • 2017: 26 februari
  • 2018: 11 februari

 

2. Santo Antão: Paul vallei

Één van de mooiste valleien ter wereld rijk aan slingerweggetjes, kleine dorpjes, plantages en prachtige rotsformaties. Een uur met de veerboot vanaf Mindelo.
Paul Valei St. Antao

3. In São Nicolau: Monte gordo

4. Sal : Praia de Santa Maria

Een heerlijk 8 kilometer lang strand. Gezellig maar niet overvol strand met helder water en diverse restaurantjes en beachbars.
Santa Maria beach

5. Boa vista: adembenemende verlaten stranden

Op Boa Vista vind je enorme beeldschone brede en verlaten stranden waar je moederziel alleen lekker kunt uitwaaien tijdens een strandwandeling of gewoon asociaal met de quad bike keihard overheen kunt crossen.
Boa Vista

6. In Maio: de mensen

Het mooiste op de Kaap Verden zijn de mensen, zowel innerlijk als uiterlijk. Kaap Verdianen zijn over het algemeen warm, verwelkomemd vol gemeenschapsgevoel. Op Maio wonen een paar duizend mensen en er is verder weinig maar als je het eiland bezoekt krijg je gegarandeerd een hartelijk welkom.
Maio

7. In Santiago: Cidade velha (oude stad)

Dé plek waar de slaven werden verhandeld op Kaap Verdië en verscheept naar Brazilië. De voorvaderen van de huidige Braziliaanse bevolking  zijn  via deze plek gereisd. Indrukwekkende plek aan zee waar een ontspannen, relaxte sfeer hangt.
Pelourinho, Santiago, Kaap Verdie

8. Fogo: Vulkaan

Op de vruchtbare hellingen van de drie kilometer hoge Fogo vulkaan wordt koffie verbouwd  die volgens kenners een van de beste Arabica bonen ter wereld oplevert. Maar ook de Fogo wijn is niet te versmaden. NB: op dit moment (2015) is de vulkaan actief en produceert een gestage lava stroom.
Fogo

9. In Brava: Vila de nova Sintra

Heb je ooit zo een plek gezien?
10347179_839102506133338_2813755928028462637_n

Menu