Inspiratie

Na 3 jaar rond de wereld gezeild te hebben zijn we voor het eerst in lange tijd op vakantie in Katia's thuisland Kaapverdië. We besloten om een kort uitstapje naar het eiland Santo Antão te maken. Het ligt op een klein uur met de veerboot van São Vicente. We hadden helaas maar twee dagen tot onze beschikking, maar hebben er het maximale uitgehaald!

Karlien ging eind 2016 met haar man en hun twee jonge kinderen op vakantie naar Sal in Kaapverdië. Ze vonden hun vakantie in Kaapverdie heerlijk en willen graag terug om te eilandhoppen met de kids, om zo ook de groene eilanden te zien. Dit zijn volgens Karlien de 7 redenen waarom Kaapverdië een goede bestemming is voor een eerste verre reis met kids.

De eerste keer dat ik Kaapverdië zag, was niet vanuit een vliegtuigraam, maar vanaf zee. Het was ochtend, het stormde en hoge golven rammelden ons kleine scheepje Hope door elkaar.

Kaapverdië staat aan de wieg van het moderne Brazilië. De voorouders van de Brazilianen kwamen via Kaapverdië. Kaapverdië was een belangrijke stop voor reparaties van de schepen, handel en bevoorrading. Het gevolg is dat de landen veel op elkaar lijken. Deze zeven overeenkomsten tussen Brazilië en Kaapverdië kende je misschien nog niet.

Als je de reacties van reizigers hoort na hun Kaapverdië vakantie, zit er flink wat variatie in de ervaringen. Veel mensen komen enthousiast terug, terwijl sommige zich afvragen; “was dit alles”? Teleurstelling komt bijna altijd door onvoldoende onderzoek voorafgaand aan het boeken.

Kaapverdië is zo veel meer dan strand en resorts - 10 eilanden, 10 bestemmingen

Zeilschip de morgenster zeilde maandenlang rond Kaapverdie. Zeilend bezocht de Morgenster de Kaapverdische eilanden. Van brede stranden, tot groene bergen en watervalletjes.

Menu