Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Fair Travel

Fair Travel

Wij zijn een Fair Travel reisorganisatie gespecialiseerd in Kaapverdië. Wat betekent dat? Dat het onze missie is om voor jou én een onvergetelijke reiservaring te creëren en tegelijkertijd het land beter achter te laten. Zowel voor de lokale bevolking als voor de natuur. Reizen is mooi, maar het kan een negatieve voetafdruk achterlaten. Hierdoor komen toerisme en duurzaamheid soms op gespannen voet te staan. Fair Travel zorgt ervoor dat toerisme een positieve impact heeft op Kaapverdië. Eerlijk reizen dus. Jouw reisbestedingen komen bijvoorbeeld zoveel mogelijk bij de lokale bevolking terecht. Daarnaast investeren wij met onze Fair Travel foundation, in onderwijs en ecologische accommodaties . Hierdoor profiteren Kaapverdianen van het toerisme en laat jij het land beter achter dan hoe je het aantrof. 

Onze reizen en accommodaties

Onze reizen zijn kleinschalig, je reist enkel met je eigen reisgezelschap.  Authentiek omdat we je zo veel mogelijk buiten de gebaande paden reist. Op de Kaapverdische eilanden ontmoet je locals want al onze collega’s ter plaatse zijn Kaapverdiaans en wonen op de eilanden. Ze helpen je met interessante events, restaurants en ze nodigen onze gasten soms uit om mee te eten bij hen thuis. Ook bezoek je bijzondere plekken. 

kaapverdie februari fair travel

Met ons ga je Fair Travel op reis

  • Je steunt de mensen van Kaapverdie: Jouw reisgelden komen voor 40% terecht bij gewone Kaapverdianen. Boek je een reis van €1500? Dan draag je dus €600 bij in het leven van lokale mensen.
  • Je draagt bij aan eerlijke lonen: Wij betalen medewerkers eerlijke lonen. Niet gerelateerd aan het Kaapverdisch minimumloon (dat vinden wij te laag), maar aan de kosten voor levensonderhoud per eiland.
  • Je draagt bij aan onderwijs: Wij werken alleen met lokale medewerkers. Die leiden wij op via onze “Hope Academy”. Ook krijgen zij een laptop, telefoon en groeien door van gastheer of -vrouw tot gids en leidinggevende.
  • Wij compenseren CO2-uitstoot via onze Fair Travel foundation. Dat doen we zo: voor elke reiziger zetten we €11 apart. Met dit geld gaan we bomen planten in Kaapverdië en het landschap herstellen. Geïnspireerd door Justdiggit.
  • Je krijgt een authentieke reiservaring: Doordat wij goed voor Kaapverdianen zorgen, krijg jij een authentieke reiservaring met een oprechte glimlach van de lokale bevolking.

Hoe het niet moet

Op de eilanden Sal en Boa Vista staan grote all-inclusive resorts, ver van de dorpjes en lokale cultuur. Deze resorts trekken honderdduizenden toeristen per jaar. Vakantiegangers worden gelokt met lage all inclusive prijzen, maar weten niet wat een verwoestend effect dit soort toerisme heeft op de lokale economie. Het geld blijft allemaal bij de touroperators en zo houden ze lage lonen en lange dagen armoede in stand. Zonder eerlijk toerisme komt Kaapverdië dus te lijden onder het monopolie van all inclusive resorts. Als gast ben je bovendien geïsoleerd en ervaar je niets van het echte Kaapverdië. Hier kun je meer lezen over de duistere waarheid achter all inclusive vakanties.

Eerlijk reizen naar Kaapverdië?

We kunnen een voorstel op maar voor je maken. Neem hier contact op voor een reis op maat. Of je kunt onderstaand een van onze rondreizen bekijken. Vragen? Stuur ons een berichtje. We horen graag van je.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties