Algemeen

Hoewel de Kaapverdische eilanden logischerwijs een brede selectie seafood hebben, bieden de eilanden ook voor vleesliefhebbers of vegetariërs voldoende keus. Bovendien is de hygiëne over het algemeen uitstekend, waardoor je met een gerust hart op ontdekking kunt gaan.

Bereiding

De Kaapverdische keuken is sterk beïnvloed door de Mediterrane keuken. De Portugese invloeden laten zich voelen en het eten wordt simpel maar smaakvol bereid met als basis altijd olijfolie, een teentje knoflook, een snufje zout en verse peper. Op de toeristische eilanden als Sal en Boa Vistazie je dat de restaurants vaak net wat sterker aansluiting hebben bij de Mediterrane keuken dan op de minder toeristische eilanden waar je meer grote panmaaltijden aantreft die bereid worden door lang te stoven en te smoren.

Seafood

In de restaurants op Kaapverdië is de selectie seafood breed en omvat onder andere kreeft, tonijn, zwaardvis, wahoo, mahi mahi, haai, octopus, inktvis, clamps en zeevruchten. Naast deze bekendere vissoorten kent Kaapverdië een brede variatie aan minder bekende en zeer smakelijke rifvissen als Garoupa, Bidillion, papegaaivis, bonito, cavalla (kleine makreel) en andere soorten.

Vlees

Naast het seafood kom je ook als vleeshebber niets tekort. Je vindt een brede selectie aan vlees waaronder varkensvlees, rundvlees en kip maar ook smakelijk bereid lokaal geitenvlees. In de restaurants wordt het vlees meestal vers gegrilld of gebakken, maar je komt ook altijd gemarineerd en gestoofd vlees tegen.

Vegetarisch

De vegetarische keuken is een natuurlijk onderdeel van de Kaapverdische keuken omdat de bevolking van oudsher vaak geen geld had om elke dag vlees te eten. In de restaurants vind je vaak vegetarische maaltijden, en als die er niet specifiek zijn, is er een breed aanbod aan groenten, soepen en andere bijgerechten waarmee je makkelijk een smakelijke en verse vegetarische maaltijd kunt samenstellen.