Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Cachupa

Cachupa

Wat is Cachupa?

In de basis is het een hartig stoofpotje met vis, vlees of kip. In de steden en grotere plaatsen koken de mensen op gas en in de bergdorpjes veelal op een pot op het vuur. De basis bestaat vrijwel altijd uit maïs, bonen en eventueel zoete aardappelen en cassave. Vaak wordt het aangevuld met groenten, ui en kruiden (zoals koriander). Het vervolg is afhankelijk van het eiland en hoe welgesteld de familie is.

cachupa eten

Verschillende bereidingswijzen

Als je het hebt over eten in Kaapverdië, dan kan je cachupa niet ongenoemd laten. Maar zo divers als Kaapverdie is, zoveel verschillende bereidingswijzen bestaan er van cachupa! En die verschillen van eiland tot eiland en zelfs van streek tot streek. Het gerecht staat daarom echt symbool voor Kaapverdië in het klein.

Elk eiland zijn eigen Cachupa

Er is de Cachupa Pobre ‘voor de armen’, meestal zonder vlees en met niet meer dan de basisingrediënten. En er is de Cachupa Rica ‘voor de rijken’. Deze wordt aangevuld met kip, gezouten varkensvlees, chouriço (Portugese chorizoworst) of vis. Vaak wordt er gecombineerd. Mocht je een rondreis gaan maken, is het elke keer weer leuk om op een nieuwe plek te lunchen en de stoofpot te proberen. De inwoners van de Kaapverdische eilanden hebben elk hun variant en zijn trots op hun versie.

Meer leren over de Kaapverdiaanse cultuur? Lees hier hoe Kaapverdianen pasen vieren.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties