Cabo Verde betekent

Kaapverdie betekent Groene Kust. De eilandengroep ligt voor de kust van Afrika op circa 1000 kilometer van de Afrikaanse kust. De bewoners van Kaapverdië zijn een mix van afstammelingen van Portugezen en Europeanen.

Kaapverdië en Morabeza

David en Geraldine hebben met hun video “Cabo Verde – The islands on the wind” geprobeerd om in beeld het gevoel van Kaapverdië te vangen. En hoe divers de eilanden ook mogen zijn, wat ze bindt is het gevoel van “Morabeza”. Dit is een Creools woord dat op z’n simpelst gezegd “de kunst van het verwelkomen en mensen goed ontvangen” betekent. Het staat voor gastvrij, open, relaxed en ongedwongen. Maar eerlijkheid gebied te zeggen: net als het Nederlandse woord “gezelligheid” is het een van de moeilijkste woorden om te vertalen. Je moet het ervaren om te begrijpen. Dit is waar de Kaapverdiaanse gastvrijheid vandaan komt. Het is niet alleen een betekenis, maar een filosofie, begrip en gevoel. Als je een vakantie in Kaapverdië hebt gehad zul je zelf misschien een betere definitie van het woord kunnen geven.

Highlights van Kaapverdië

In de video schitteren een aantal prachtige bezienswaardigheden van de archipel. De groene valleien en diepe ravijnen van het exotische Santo Antão komen veelvuldig voor. Het eiland wordt soms ook wel de parel van de Atlantische oceaan genoemd. Maar je komt er niet zomaar. Er zijn geen vliegvelden. Je kunt er alleen komen via de ferry die vanuit de haven van Mindelo vertrekt. Over Mindelo in São Vicente gesproken, in de video komt ook ‘Mercado de Peixe’ terug, de levendige vismarkt. Ook de kitesurf hotspot Salamansa komt langs. Genoeg om even bij weg te dromen. 

Paragliden

Het is geen toeval dat er fraaie beelden vanuit de lucht tussen zitten. David en Geraldine hebben een klein parapente-bedrijfje waar je kunt paragliden. Het liefst voelen ze de wind in hun gezicht en beleven ze de eilanden als een vogel, hoog in de lucht. Meer info vind je op hun facebookpagina.